LLETRES MASCLISTES

Més de 10.000 firmes en 5 dies demanen que Maluma no actuï a Palència

L'Ajuntament de la localitat castellanolleonesa anuncia que l'artista colombià és l'encarregat de posar "el colofó" a les Festes de San Antolín el 4 de setembre

undefined35832253 barcelona  07 10 2016 concierto de maluma en el sant jordi c180424141646

undefined35832253 barcelona 07 10 2016 concierto de maluma en el sant jordi c180424141646 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Més de 92.000 persones ja han firmat, des de fa un any, a la plataforma change.org una petició perquè el cantant Maluma retiri el videoclip i la cançó masclista Cuatro Babys. I uns quants milers, peticions en sentit contrari. També l'elecció del cantant com a artista convidat al Mundial de Rússia ha activat peticions en contra a la mateixa plataforma.

Ara, la polèmica es revifa, quan l'Ajuntament de Palència ha difós que l'artista colombià serà l'encarregat de posar "el colofó" a les Festes de San AntolínFestes de San Antolín de la localitat castellanolleonesa. L'actuació de Maluma està programada per al 4 de setembre i dona inici a la gira espanyola que portarà el cantant a Madrid, Sevilla, Màlaga, València i Barcelona, on tancarà les seves actuacions a Espanya al Palau Sant Jordi el 15 del mateix mes.

"Degradants per a tothom"

El dia 20 d'abril, una iniciativa a change.org demanava la suspensió del concert per "les seves lletres masclistes, misògines i degradants per a tothom", i en aquest temps, ha aconseguit més de 10.200 firmes. Però, igual que va passar amb la petició per retirar Cuatro BabysCuatro Babys, ara també estan sorgint iniciatives a favor que l'artista colombià actuï a Palència. Sí a Maluma a Palencia -creades un dia després, el dia 21- i Que Maluma ompli la ciutat de Palència -creada el 22- sumen entre totes dues 244 adhesions, lluny encara de les 10.200 en contra.

La controvèrsia de les lletres i els ritmes masclistes no és nova. L'estiu de l'any passat, les festes de Sant Sebastià i Bilbao del mes d'agost ja van provocar un maldecap al Govern basc, que va recomanar que les casetes no punxessin títols com el Despacito de Luis Fonsi, el Súbeme la radio d'Enrique Iglesias o el mateix Cuatro Babys.

Crítiques i lloances

I molts són els artistes nacionals i internacionals que critiquen que hi hagi cantants com Maluma a qui "se li acudís una cançó en contra de les dones, qui són les seves principals seguidores", com va denunciar l'actriu, productora de televisió i cantant Selena Gomez el gener de l'any passatSelena Gomez.

No obstant, hi ha famosos com Messi i el seu company blaugrana Luis Suárez que no van tenir cap problema a anar al concert del controvertit cantant al Palau Sant Jordi, el setembre passat, per disfrutar de la seva música i alabar el colombià a través de les seves xarxes socials.

               Segueix Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades