Acusació viral

Sor Lucía Caram: "Una dona gran demana al convent llet i pa. Feia 3 dies que no menjava"

La denuncia de la monja en Twitter genera un debat en les xarxes socials, on es culpa a l'Estat i a la Generalitat de la pobresa social

sorlucia

sorlucia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Lucía Caram, la monja coneguda pel seu suport a posicions independentistes a Catalunya i per la seva tasca amb persones de baixos recursos, ha denunciat al seu compte de Twitter la precària situació en què viu una dona gran de 83 anys.

La dona, diu Caram al seu tuit, ha anat al convent de les dominiques de Santa Clara de Manresa (Bages), a la província de Barcelona, demanant pa i llet, perquè "feia tres dies sense menjar".

En unes declaracions a l'agència Efe, Sor LucíaSor ha revelat que la dona gran cobra a penes 380 euros mensuals, amb els quals paga el pis on viu. Això li deixa 38 euros per subsistir tot el mes.

"No cobra pensió perquè, encara que ha treballat tota la seva vida, no ha cotitzat i només cobra una ajuda social mínima. Quan va arribar al convent ens va mostrar la seva cartilla del banc, i estava a zero", ha explicat Caram.

Després de conèixer la situació de la senyora, el convent s'ha posat mans a l'obra per poder ajudar-la d'alguna forma. De moment, s'estudia la possibilitat que tingui a casa el servei de teleassistència de Creu Roja.

La denúncia de Caram ha generat un ampli debat a les xarxes socials entre els qui afirmen que el Govern espanyol és el culpable que passin aquestes situacions, i entre els que responsabilitzen la Generalitat. Així mateix, hi ha hagut molts internautes que s'han ofert per col·laborar d'alguna manera i poder així ajudar la dona.

               Segueix Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades