reglament més estricte

Twitter endureix les seves polítiques contra l'assetjament sexual

La xarxa social promet actuar contra els tuiters que difonguin "nus no consensuats i símbols i imatges d'odi"

undefined40308428 onbarcelona twitter171018152503

undefined40308428 onbarcelona twitter171018152503

2
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El dia 13 passat (divendres, per més inri) va ser un dia nefast per a Twitter, després de materialitzar-se un boicot internacional a la xarxa social perquè va tancar el compte d’una de les actrius víctimes del productor cinematogràfic Harvey Weinstein. Segons va denunciar a Instagram Rose McGowan –la bruixa Paige, una de les protagonistes de la sèrie televisiva Embrujadas–, Twitter va tancar el seu compte durant 12 hores per denunciar l’assetjament de Weinstein i criticar el seu amic, l’actor Ben Affleck, que «va silenciar» uns casos d’abusos que ell coneixia perquè ella els hi havia explicat.

I és llavors quan Twitter va suspendre el seu compte durant 12 hores, tal com va difondre McGowan a través d’un post a Instagram en què demanava suports per contrarestar la suspensió. I tant que els va aconseguir: dones i homes de tot el món van fer que aquell divendres 13 el hash-

tag #WomenBoycottTwitter (que es tradueix per Dones boicotegen Twitter) fos tendència mundial. Més tard, la xarxa social es va justificar al·legant que un dels tuits de McGowan contenia un número de telèfon personal, cosa que violava els termes del servei de Twitter.

Però la xarxa de l’ocellet també va entonar el mea culpa i el seu president executiu, Jack Dorsey, va prometre, en diversos tuits escrits aquella mateixa nit, que emprendrien una «postura més agressiva» respecte a les seves regles, incloses accions contra «indesitjades insinuacions sexuals, missatges amb nus, símbols d’odi, grups violents i tuits que glorifiquin la violència».

El màxim responsable de la xarxa va recordar també que el 2016 ja es van reforçar les polítiques de la companyia, però va reconèixer que no havia sigut «suficient». «Avui [pel divendres 13] hem vist veus silenciades i veus parlant clar perquè encara no fem prou (...). Serem més agressius en les nostres regles i en com les fem complir», va dir Dorsey.

Noves normes 

Notícies relacionades

Els canvis sembla que no es faran esperar. En un correu electrònic que la companyia va enviar aquest dimarts passat a l’agència AP, la responsable de política de seguretat a la plataforma donava a conèixer aquestes noves normes. Entre altres canvis, Twitter afirma que suspendrà de manera immediata qualsevol compte que identifiqui com a font original de «nus no consensuats», incloses imatges de naturalesa sexual captades sense coneixement de la persona que hi apareix. La companyia diu també que desenvoluparà un sistema per permetre que qualsevol persona que sigui testimoni d’un missatge no desitjat de naturalesa sexual pugui denunciar-ho, quan fins ara era necessari que una de les parts implicades (és a dir, la víctima) avisés.

Twitter també pretén prendre mesures sobre els símbols i imatges d’odi. Encara que l’empresa ja actua ara contra amenaces directes de violència, la seva intenció és fer-ho també contra tuits que glorifiquin o justifiquin la violència.