VIATGES I ÀPATS GLORIOSOS I INDIGESTOS
Pau Arenós, el franctirador gastronòmic
El cronista d'EL PERIÓDICO publica '¡Plato!', el llibre on rastreja en grans restaurants a la recerca d'històries humanes
La revolució gastronòmica registrada l’última dècada ha triomfat sense disparar cap tret. El periodista Pau Arenós, que es va escapar de la mili i va aixecar acta de la paralització del polígon d’Anchuras com a camp de tir de l’Exèrcit espanyol, crida ¡Plato!, el nom del seu llibre de viatges pel món a la recerca de l’àpat perfecte i algunes indigestions i desenganys, editat per Debate. «Es dispara moltes vegades i se n’encerten poques. ¡Plat!», explica mentre evoca aquella escopeta de perdigons de la seva infantesa. «Me la va regalar el meu avi patern, caçador de bicicleta i escopeta. Jo era molt dolent disparant, no vaig fer mai diana». ¡Plat!
No obstant, ha obtingut èxit com a franctirador gastronòmic. La seva mira telescòpica es fixa en les persones que hi ha al darrere dels grans restaurants i dels plats amb ADN. De l’inconfusible Ferran Adrià (El Bulli), als germans Roca (El Celler de Can Roca) passant per Gastón Acurio (Casa Moreyra), Heston Blumenthal (Dinner) o Enrique Olvera (Pujol). Ofici de periodista el d’aquest Arenós autor de vuit llibres sobre la ciència del menjar i una novel·la i un llibre de contes, i que quan li pregunten què posaria a la seva targeta de visita, escull cronista gastronòmic. «No em qualifiqui de crític gastronòmic perquè jo no puntuo mai», adverteix. El rastrejador d’històries humanes. ¡Plat!
El llibre que aquesta tarda presentarà a la llibreria La Central (carrer de Mallorca) el showman Carlos Latre, aficionat a la bona taula, a aquells plats que no es poden imitar, és un envejable periple pels santuaris d’una revolució que continuarà creixent la dècada que ve. Entre les vivències explica on menjar insectes a Mèxic i on no menjar escalopa a Viena.
Notícies relacionadesPRONÒSTIC 2027 / El pronòstic d’Arenós parla d’un augment de l’especialització als restaurant –«Ángel León és un model per seguir»–, la confirmació de la vegafília i la sostenibilitat –Verde que te quiero verde...– i més presència de les dones. «El futur de la cuina és femení», afirma. Tira per terra el prejudici que moltes vegades sobrevola l’alta cuina. «No és per a la gent rica. Als milionaris els és ben igual. Aquesta cuina pertany als aficionats que estalvien durant temps per donar-se un gran gust als grans restaurants. Gent que espera 18 mesos per accedir al Celler de Can Roca. Ho celebren i ho expliquen». ¿Hi ha gent a qui se li indigesta l’alt nivell? «És més fàcil que fallis tu que ells. Quan algú surt malament d’un d’aquests restaurants és perquè ha begut massa», respon.
¡Plat! Diana.
Restaurants de Pau Arenós Estrelles Michelin Gastronomia Ferran Adrià Carlos Latre Restaurants
- Trail Núria Picas venç el dolor: «He estat en la misèria durant més de set hores»
- A la Metropolitana Nord Els metges titllen de «racista» una ordre de Salut contra els estrangers que es tracten a Catalunya
- Totes les estrenes i tornades Les 10 sèries que no et pots perdre aquest octubre
- Seguretat La Policia Nacional ensenya què marcar al teu mòbil per trucar a emergències sense que el teu agressor se n’adoni
- Fauna de clima càlid Els arbres ‘antisequera’ que Barcelona planta per afrontar el canvi climàtic
- Sisè aniversari de l’1-O: tots els actes, en directe
- Aquesta matinada Almenys sis morts i quatre ferits en un incendi d’una discoteca a Múrcia
- Legislació ¿Quant temps puc tenir la meva mascota sola a casa amb la nova Llei de Protecció Animal?
- Llei de benestar animal Deixar lligat un gos davant un supermercat et pot costar fins a 10.000 euros
- Contaminació La UE prohibeix la purpurina, perles exfoliants i altres microplàstics