NÚPCIES 2.0

Un científic xinès es casa amb un robot

Zheng Jiajia, expert en intel·ligència artificial, ja treballa en l'actualització de la seva dona

chino-robot

chino-robot

1
Es llegeix en minuts

Si ho pots somiar, també ho pots crear. Seguint aquesta màxima, un científic xinès especialista en intel·ligència artificial ha creat la dona dels seus somnis i, sense pensar-s'ho gaire, s'hi ha casat. Sembla el guió d'una comèdia romàntica i recorda sèries juvenils com ‘Una chica explosiva’, però aquesta història és real. Zheng Jiajia, de 31 anys, viu amb el seu estimat robot amb aparença femenina a Hangzhou, a la província de Zhejiang.

Ying Ying, la dona del científic, va cobrar vida a finals del 2016 i pot llegir algunes paraules i dir frases senzilles, segons informa 'The Guardian'. El jove científic ja treballa en una actualització que li permeti caminar i col·laborar en les tasques domèstiques.

Notícies relacionades

El científic i el robot es van casar en la intimitat més estricta, amb una cerimònia senzilla i tradicional. Així, per exemple, la núvia va aparèixer tapada amb un mocador vermell com mana la tradició. Entre els convidats hi havia la mare de Jiajia i uns quants amics.

Molts xinesos podrien optar per seguir els passos del científic, i és que hi ha 113,5 homes per cada 100 dones a la Xina, segons les últimes dades publicades pel Fòrum Econòmic Mundial.