ENVIAMENT MASSIU DE CORREUS MALICIOSOS

Alerta d'una campanya fraudulenta que suplanta Apple per robar dades

Els ciberdelinqüents pretenen obtenir informació personal i bancària de la víctima, inclòs el PIN de la targeta de crèdit, que cap entitat legítima està autoritzada a demanar

correo2

correo2

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha alertat a través del seu compte de Twitter d'un nou enviament massiu de correus electrònics fraudulents ('phishing') en què els ciberdelinqüents es fan passar per Apple per obtenir informació personal i bancària de la víctima, inclòs el PIN de la targeta de crèdit, que cap entitat legítima està autoritzada a demanar.

En el correu, del qual també s'ha fet ressò l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE)INCIBE, els suposats membres d'Apple adverteixen els receptors que els sistemes d'aquesta companyia han patit un incident de seguretat y tots els seus usuaris han de validar les seves dades com més aviat millor, segons ha informat en un comunicat el centre tecnològic.

L'assumpte detectat en tots els correus maliciosos és "Notificació Urgent-Apple SA", encara que hi ha la possibilitat que els ciberdelinqüents en facin servir d'altres. Si la víctima cau en l'engany i selecciona l'enllaç, serà redirigida a una pàgina que simula ser la legítima d'Apple, encara que el domini al qual apunta no concorda amb el de la companyia de la poma:

El domini, encara que compta amb certificat de seguretat, no és d'Apple i si s'introdueixen les credencials de l'usuari en el formulari es carregarà una nova web.

En aquesta nova pàgina es mostra un formulari en què se sol·liciten dades de la targeta de crèdit, així com informació personal de l'usuari, i si es completa i se selecciona el botó 'Sign in' es carregarà la següent pàgina.

En aquesta pàgina els ciberdelinqüents sol·liciten directament el codi PIN de la targeta de crèdit, que ni Apple ni cap entitat legítima està autoritzada a demanar.

Notícies relacionades

Si s'introdueix el número PIN i se selecciona el botó 'SUBMIT', l'usuari serà redirigit a una web legítima d'Apple però, arribats a aquest punt, els ciberdelinqüents ja estaran en possessió de les contrasenyes d'accés a Apple, així com de la informació personal i bancària, inclòs el codi PIN de la targeta de crèdit.

Tant el centre tecnològic com la Policia recomanen modificar les contrasenyes si s'ha rebut el correu electrònic i contactar amb l'entitat bancària si s'han introduït dades com el PIN de la targeta de crèdit.