EL FUTUR DEL TORO BLAU

Mikel Urmeneta: "Ja no sé què puc dibuixar, però no deixaré de fer-ho"

El fundador de Kukuxumusu, després de llegir la sentència judicial que li lliga les mans per continuar creant

Vídeo compartit per Mikel Urmeneta a la xarxa Twitter al conèixer la sentència judicial sobre la pugna Kukuxumusu-Katuki Saguyaki. / periodico

1
Es llegeix en minuts
IOSU DE LA TORRE / BARCELONA

Mikel Urmeneta seguirà dibuixant les seves criatures perquè la sentència judicial que li lliga les mans sobre els 15.000 dibuixos que va crear en els temps de Kukuxumusu no ho aclareix amb nitidesa. ¿On ho farà? ¿Per a qui podrà brindar el seu toro blau, Testis? Aquest migdia, el creatiu de Katuki Saguyaki, ex-Kukuxusumusu, ha penjat a Twitter un vídeo de 52 segons que resumeix la perplexitat generada després de la sentència de la jutge Fernández Arnajillo.

"Seguirem informant", diu Urmeneta després de treure's la màscara i dibuixar com només ell sap fer Testis en una de les parets del seu domicili a Pamplona.

Li hem preguntat què passaria si de sobte el fem seure davant un foli en blanc, amb un retolador, ¿què dibuixaria? ¿Què podria sortir després de la sentència del jutjat mercantil número u de Pamplona?

Aquesta és la resposta de Mikel Urmeneta: "En aquest moment, després de la sentència, ni jo, ni cap dibuixant de Katuki Saguyaki ni cap dibuixant de l'Estat sap què pot dibuixar legalment. ¿Puc dibuixar el meu toro blau sense problemes? No en tinc ni idea".

Notícies relacionades

¿Segur? "Jo ho faré perquè la sentència no parla de personatges i sí d'elements transformats. ¿Un element és un personatge? ¿El toro blau, si el poso groc és legal? ¿Si li poso tres ulls és una transformació? Segons va dir Bermejo al judici, si el personatge "explica una altra història" és legal. Segons la pèrit Bonet, "un dibuix nou realitzat pel mateix autor no és transformació ni còpia". Segons la sentència, si la il·lustració "incorpora una novetat suficient" el dibuix és legítim.¿Algú ho entén?".

Una possible resposta, en el vídeo que acompanya aquesta notícia.