Accidents 2.0

'Selfies': accidents, caigudes i morts

Espanya, el segon país amb un percentatge més elevat de morts per fer-se un autoretrat des del 2014

1488181513 429902 1488181567 noticia normal

1488181513 429902 1488181567 noticia normal

2
Es llegeix en minuts
ANA ALEGRE / BARCELONA

En menys de 24 hores, dues dones han hagut de rebre atenció mèdica per caure del lloc on s'estaven fent un selfie a Sevilla.

En el primer cas, una dona de 50 anys ha caigut de l'estàtua eqüestre (Doña María de las Mercedes) situada al passeig Colón mentre s'estava fent un autoretrat.

Aquest diumenge al matí, una altra dona, de 36 anys, es va precipitar des d'un mur, també al passeig Colón, mentre es feia un 'selfie', i va caure des d'una altura de tres metres al passeig Marqués de Contador.

Totes dues han sigut traslladades a l'hospital per descartar lesions greus.

Ja el novembre del 2014, una jove polonesa va morir a la capital sevillana al relliscar quan es feia un 'selfie' sobre el Guadalquivir i caure des de 7 metres d'altura.

49 MORTS PER FER-SE 'SELFIES' EN DOS ANYS

Aquests incidents són lleus i semblen ser casos aïllats o estranys. Però la web de periodisme de dades Priceonomics ha fet públic un estudi, que recull dades fins a l'estiu passat, i que assenyala que, des del 2014, 49 persones han mort a tot el món per fer-se un 'selfie'.

L'edat mitjana de les víctimes és de 21 anys, i el 75% d'elles són homes. Encara que les dones s'autoretraten molt més, són ells els que més s'arrisquen a l'hora d'autofotografiar-se, és a dir, són més propensos a voler fotografiar-se escalant gratacels o al caire d'una muntanya o precipici.

La majoria de fotografies desafortunades tenen a veure amb caigudesofegaments o trens, ja sigui per electrocutar-se o al ser atropellats per aquests.

ESPANYA, EL SEGON PAÍS

Segons les dades comparades per població d'aquest mateix estudi, i analitzades per MicrosiervosEspanya ocupa el segon lloc en la llista mundial de morts relacionades amb els 'selfies'.

Amb 47 milions d'habitants i quatre morts des del 2014, només Portugal va registrar un percentatge més alt de morts per aquest motiu ja que, encara que només van ser dos els morts, és en una població de només 10 milions d'habitants ( 0,2 morts per milió d'habitants). A Espanya, la xifra és de 0,085 morts per cada milió d'habitants. No obstant, pel que fa a morts globals (sense tenir en compte el nombre d'habitants) és l'Índia el país que encapçala la llista amb 19 morts, seguit de Rússia (7) i Estats Units (5).

CASOS REALS

Notícies relacionades

Un exemple és el d'un home de 32 anys que va morir al ser banyegat per un toro als 'encierros' d'un poble de Toledo, l'agost del 2015. Segons sembla, pretenia gravar-se a si mateix amb el mòbil mentre corria davant dels toros, i a l'estar pendent del mòbil no es va adonar que el toro se l' acostava. Potser intentava emular el jove dels Sanfermines que, un any abans, es va fer un 'selfie' a centímetres d'un toro, i aquesta foto va donar la volta al món per la seva espectacularitat.

Fora de les nostres fronteres, hi ha hagut més d'un turista que ha mort al caure d'una muntanya -com l'alemany que va caure del Machu-Picchu el juny de l'any passat- o l'home que, el juliol del 2015, va morir al rebre l'impacte d'un llam mentre usava el seu pal de 'selfie': sembla que l'estri va atraure el llamp que va acabar fulminant l'home.