VÍDEO VIRAL

La resposta d'una ciclista davant l'assetjament masclista sofert des d'una furgoneta

El copilot del vehicle assalta en un semàfor la dona per, primer, demanar-li el seu número de telèfon i, després, llançar-li un reguitzell d'insults

vídeo assetjament al carrer a la Gran Bretanya / periodico

1
Es llegeix en minuts
ANA ALEGRE / BARCELONA

Un vídeo que ha difós la pàgina web Reddit ha sigut viralitzat aquest dimecres pel famós tuiter @PabloMM.

En el principi de la gravació es veu com una moto grava el seu trajecte per la calçada, es para en un semàfor darrere d'una noia en bicicleta, que està al costat d'una furgoneta. En la conversa se sent com el copilot del vehicle li demana el telèfon a la noia, i aquesta li respon que se'n vagi. S'intueix que la situació té lloc al Regne Unit pel color de les matrícules i l'accent anglosaxó dels protagonistes, però se'n desconeix la data i el lloc concret.

El motorista intenta mediar perquè deixin en pau la ciclista, però l'home la segueix molestant i ella dona un cop al retrovisor. Es pot apreciar que el copilot no deixa de parlar-li i accelera amb la furgoneta per acostar-s'hi, fins i tot treu el braç per la finestra per intentar tocar-la

PERSECUCIÓ

En el moment en què el semàfor es posa en verd i el vehicle passa per davant de la ciclista, la noia decideix perseguir-lo i la moto segueix gravant darrere d'ells. A l'arribar on la furgoneta estava parada, la noia frena bruscament i li arrenca el retrovisor dret; tot seguit se'n va pedalejant ràpid.

"¡És exactament el que et mereixes, escòria!", és el comentari final del motorista als dos homes al passar pel costat de la finestra, que posa punt final al vídeo.

Comentaris com "¿Tens la regla?, ¿A quina escola vas anar? Així no es comporta una senyoreta, dona'm el teu número que anirem a prendre una copa", són alguns dels comentaris que es poden sentir al vídeo i la causa de la reacció de la noia.

ASSETJAMENTS ANTERIORS

Notícies relacionades

Aquest no és el primer exemple d'assetjament al carrer que trobem a les xarxes. L'octubre del 2014, l'organització Hollaback!, dedicada a posar fi a l'assetjament sexual pels carrers dels EUA, va portar a terme un experiment en què una noia es gravava caminant durant 10 hores pels carrers de Nova York. En aquell temps va rebre més de cent mostres d'assetjament per part dels homes amb què es trobava.

Un mes després, van tornar a gravar el mateix experiment, però l'assetjada, en lloc d'aguantar els comentaris, responia plantant cara als homes que l'assetjaven.