CARTA DE DEFENSA DE LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

Una neta de Carrero Blanco defensa la noia que es va mofar del seu avi a Twitter

Lucía considera "desproporcionada i un absolut disbarat" la decisió del fiscal de l'Audiència Nacional de demanar 2 anys i mig de presó per a la tuitera Cassandra Vera

 

 

2
Es llegeix en minuts

Cassandra Vera, la noia de 21 anys a qui el fiscal de l'Audiència Nacional demanava 2 anys i 6 mesos de presó per fer acudits sobre Carrero BlancoCarrero Blanco a Twitter, té una nova valedora: una de les netes del president del Govern franquistaLucía Carrero Blanco.

Encara que deixa clar que li "repugna" que s'intenti fer humor amb un assassinat, afirma que "l'espanta una societat en què la llibertat d'expressió, per lamentable que sigui, pugui comportar penes de presó", en una carta publicada al diari 'El País' amb el títol 'Enaltiment del mal gust'mal gust.

PETICIÓ DE PRESÓ "ATEMORIDORA PER A TOTHOM"

"Jo no hi entenc d'assumptes jurídics, no sé en quins articles es basa la fiscalia per fer aquesta petició, i si ho fa deu ser òbviament perquè la llei l'empara. Però, per molt legal que sigui, em sembla un absolut disbarat. No crec que sigui ni proporcionada ni exemplaritzant. Només atemoridora, i no només per a l'acusada, sinó per a tots els que vivim en una democràcia", argumenta al seu text.

La neta del dirigent franquista es declara "fermament contrària a la violència", tant si prové d'"ETA com del GALObama o el Che", i diu que l'"horroritza que s'intenti legitimar qualsevol assassinat (inclòs el de Bin Laden, al seu dia aplaudit pels caps d'Estat de mig món)". Afegeix que l'"entristeix que es faci burla d'això", com a ciutadana i potser "una mica més per ser filla d'un pare a qui li van matar el seu".

"LA POR MAI GENERA RESPECTE"

Segons diu, el que la preocupa és que "un acte de patent mal gust i carència de tota sensibilitat es consideri un crim", i qualifica d'error perillós intentar que la ciutadania sigui respectuosa a base d'amenaces i sancions desmesurades", perquè "la por mai genera respecte, només rancor".

Notícies relacionades

A l'acusada se li imputa un delicte d'humiliació a les víctimes i d'enaltiment del terrorisme, però la neta de Carrero Blanco afirma que a ella aquests tuits no la humilien "en absolut". Admet que l'"entristeix" i la "inquieta una mica" que l'acusada es vulgui dedicar a la docència, però que no té "en absolut la capacitat" d'humiliar-la.

"I crec que, efectivament, hi ha un enaltiment, però, com he dit, del mal gust i de la falta de sensibilitat. Confio pel bé de tots que aquesta petició no prosperi, i que aprenguem d'una vegada a tolerar-nos els uns als altres motivats pel respecte, i no per la por", diu a la seva carta.