Una turista fa dos mesos que viu a l'aeroport de Bogotà

icoy36763014 aeropuerto170104191919

icoy36763014 aeropuerto170104191919

1
Es llegeix en minuts

Com Viktor Navorski, el personatge magistralment interpretat per Tom Hanks en la pel·lícula 'La terminal', Tanya Lewis fa més de dos mesos que resideix en un aeroport. Però, mentre que a Navorski els conflictes a l'Europa de l'Est l'havien convertit en un apàtrida als ulls de les autoritats dels EUA, Lewis, de 46 anys, és una turista amb passaport nord-americà retinguda a l'aeroport d'El Dorado (Bogotà, Colòmbia) per falta de diners per pagar-se un bitllet.

Segons explica el diari colombià 'El Tiempo', Lewis va iniciar la seva travessia el 2015, quan va decidir desplaçar-se a Jordània per començar una nova vida lluny de la seva Louisiana natal. El seu periple la va portar al Canadà, el Regne Unit i l'Equador. Va arribar en autobús a Colòmbia amb la idea d'emprendre viatge cap a Espanya i finalment a Jordània, però a Cali es va quedar sense diners.

Alguns ciutadans de Cali li van sufragar un vol de baix cost amb destinació a l'aeroport de Bogotà, on va aterrar el 25 d'octubre. Després de fracassar en l'intent que alguna companyia aèria l'embarqués gratuïtament, des d'aleshores està instal·lada en una cadira de plàstic i dorm amb una maleta com a coixí.

“No puc menjar cada dia, a vegades alguns viatgers que també parlen anglès em regalen diners o menjar. Quan en tinc prou, vaig a un hotel a prop de l'aeroport i pago una dutxa calenta i la bugaderia per a la roba”, va explicar Lewis a Citynoticias.

“Alguna vegada li he ofert ajuda per trobar feina a Bogotà i així millorar la qualitat de vida, però la va rebutjar i em va dir que no volia quedar-se aquí”, explica Iván Darío Certera, un treballador de l'aeroport, que com altres dels seus companys li va subministrant aliments i fins i tot li han regalat sabates. “És molt dur veure-la dia i nit en aquestes cadires, els dies passen i ella segueix igual", explica Diana Fernández.

Notícies relacionades

DEPORTACIÓ EN CIERNES

Les autoritats migratòries colombianes informen de que Lewis va excedir el límit de temps que un turista estranger pot estar en el país, de manera que han contactat amb l'ambaixada dels Estats Units per tramitar la seva deportació. Els funcionaris i el personal de l'ambaixada dels EUA tracten de convenzarla perquè torni i així s'estalviï problemes amb la justícia colombiana.