DOL A LA FAMÍLIA STAR WARS

L'entranyable carta de comiat de Mark Hamill a Carrie Fisher

"Va ser un honor fer-la riure", ha escrit Luke Skywalker en el seu últim adeu a la princesa Leia

(FILES) This file photo taken on June 9, 2005 shows actors Mark Hamill and Carrie Fisher posing at the dinner during the 33rd AFI Life Achievement Award tribute to George Lucas at the Kodak Theatre  in Hollywood, California.

(FILES) This file photo taken on June 9, 2005 shows actors Mark Hamill and Carrie Fisher posing at the dinner during the 33rd AFI Life Achievement Award tribute to George Lucas at the Kodak Theatre in Hollywood, California. / AMANDA EDWARDS (AFP)

2
Es llegeix en minuts

L'actor Mark Hamill, conegut pel seu paper de Luke Skywalker, ha publicat un escrit en què ret homenatge a la seva companya de 'Star Wars' Carrie Fisher i destaca que li agradava molt "fer riure" l'actriu.

"Carrie Fisher s'entregava a l'alegria, la diversió i a aprofitar la vida (...) Jo feia coses boges per divertir-la al set de rodatge. Fer-la riure era sempre una medalla d'honor", afirma Hamill en un text divulgat avui pel mitjà especialitzat 'The Hollywood Reporter'.

L'intèrpret recorda que va conèixer l'actriu quan ella només tenia 19 anys, poc abans de rodar el primer film de 'Star Wars', però assegura que li va cridar l'atenció perquè era molt "honesta" i "brutalment càndida".

"Carrie i jo ocupàvem un lloc únic en les nostres respectives vides. Va ser com si estiguéssim en una banda de garage junts que, d'alguna manera, va tenir un èxit enorme", afegeix.

EL FENOMEN DE 'STAR WARS'

En aquest sentit, Hamill recorda que el fenomen de 'Star Wars: Una nova esperança' (1977) els va agafar desprevinguts.

Un dia van arribar a Chicago, enmig de la promoció, i van veure molta gent a l'aeroport esperant "algú famós".

"Estava mirant qui podria ser i llavors, entre la multitud, vaig veure un nen vestit amb l'armilla de Han Solo (Harrison Ford). I després vaig veure una noia vestida com la princesa Leia (Carrie Fisher). I vaig dir: 'Oh, Déu meu, Carrie, hi ha algú que vesteix exactament com tu. ¡Porta un pentinat de rodetes!", escriu l'actor.

Hamill va opinar, a més, que les bogeries que feia Fisher eren, en certa manera, "un mecanisme d'autodefensa": "En part era tan commovedora per la seva vulnerabilitat".

Així mateix, l'actor es va mostrar agraït que seguissin sent amics al llarg dels anys i que es retrobessin en el rellançament de la saga amb 'Star Wars: El despertar de la força' (2015).

Hamill acaba el seu escrit dient que, encara que van passar per temps bons i dolents, la seva vida "hauria estat molt més apagada i hauria sigut menys interessant si ella no hagués sigut l'amiga que va ser" per a ell.

ATAC DE COR

Notícies relacionades

Carrie Fisher, la icònica princesa Leia de 'Star Wars', va morir dimarts passat a Los Angeles als 60 anysCarrie Fisher després de tenir un atac de cor en un avió.

La seva mare, Debbie Reynolds, la protagonista de 'Cantant sota la pluja' (1952), va morir només un dia després, als 84 anys, a causa d'un vessament cerebral quan també era a la ciutat californiana.