PER ALS FIDELS MIL·LENNISTES I TURISTES

Un arquebisbe crea la 'Catholic App', el 'Tinder' per trobar el confessionari més pròxim

L'aplicació es llançarà a principis del 2017 a Escòcia i els seus impulsors esperen que altres arxidiòcesis s'hi sumin

 

  / AP / ALESSANDRA TARANTINO

1
Es llegeix en minuts

Si un catòlic sent la necessitat imperiosa de confessar-se o d'anar a una missa, aviat tindrà una aplicació mòbil que li mostrarà l'església més pròxima, gràcies a la 'Catholic App', que, segons els seus creadors, és el primer localitzador GPS d'esglésies on es pot assistir al culte. El buscador ja ha sigut rebatejat a internet com a 'Sindr', joc de paraules derivat de 'sin' (que en anglès significa pecat) i 'Tinder', la popular xarxa social per lligar.

L''app' mostra una llista de les esglésies pròximes a l'usuari, un mapa, la distància i el temps que es triga a arribar-hi, i l'horari de misses i confessions, segons es pot veure al vídeo promocional de la seva web.

Darrere d'aquesta aplicació hi ha l'arquebisbe Leo Cushley, de l'arxidiòcesi escocesa de Sant Andreu i Edimburg, i la companyia de 'software' Musemantik. Els principals destinataris de la 'Catholic App' són els joves i adolescents, que són els que més usen els telèfons intel·ligents i les tauletes (la generació mil·lennista), així com turistes que no coneguin el lloc.

La 'Catholic App' és "una miqueta de tecnologia intel·ligent que podria tenir un gran impacte en la manera com l'Església catòlica porta la misericòrdia de Déu i l'alegria de l'Evangeli al nostre món contemporani", segons declaracions de Cushley recollides per Radio Vaticana durant la presentació de l'aplicació, que va tenir lloc dimarts a la plaça de Sant Pere del Vaticà.

En un moment en què les pàgines web estan perdent popularitat, és important connectar "amb la generació mòbil", va dir Maciej Zurawski, conseller delegat i fundador de Musemantik al mateix acte.

SUPORT DEL VATICÀ

Notícies relacionades

A la presentació també hi era monsenyor Viganò, prefecte del secretariat de Comunicació del Vaticà, que va celebrar la idea d'acostar el missatge de l'Església a la societat moderna "mitjançant comunicacions modernes".

La 'Catholic App' es posarà en marxa a principis del 2017, de moment només per a l'arxidiòcesi de Sant Andreu, però els seus creadors esperen que altres diòcesis del món no triguin a incorporar-la.