Vídeo de la vinyeta de Tàssies (22)

L'il·lustrador reflexiona sobre el tracte dels governs als refugiats

naufragi-número-22 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Una vegada més Josep Antoni Tàssies reflexiona sobre el tracte que reben els refugiats quan arriben a altres països, fugint de la guerra i de les pèssimes condicions de vida que tenen en els seus llocs d'origen. 'Naufragi número 22' pretén mostrar com de cara a l'opinió pública els governs asseguren que estan oferint ajuda, però de portes endins el tracte és completament diferent.

Notícies relacionades

A la vinyeta es pot veure el procés d'arribada i d'adaptació dels refugiats als països europeus. Arriben a la seva nova vida sota el cartell de 'Benvinguts refugiats', però aviat els rep un algú (que simula un dirigent polític) que els mostra on és el seu verdader lloc. Si es queden al país, els espera una vida en què patiran l'exclusió. L'altra opció que els queda és tornar a la guerra.

La il·lustració forma part de la sèrie Naufragis que es troba al Suplement d'Estiu d'EL PERIÓDICO, disponible fins al 28 d'agost. En el suplement les seccions Gran BarcelonaEsports, Icult i Gent guanyen pes i es posa el focus en les informacions més atractives de la capital catalana, dels festivals d'estiu que se celebren a Catalunya, la crònica social i els esports.