ABANDONAMENT ANIMAL

Un gos es llança d'un balcó per un cop de calor

L'animal finalment va sobreviure a la caiguda gràcies a la intervenció dels veïns

Un gos desesperat per la calor es llança al buit. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
JOAN GUILLÉN GARFIAS / BARCELONA

Diumenge passat la Policia de Polinyà (Barcelona) va difondre un vídeo al seu compte de Facebook que va fer estremir la xarxa. La gravació mostra com un gos tancat al balcó d'un tercer pis gemegava desesperadament. L'animal s'havia quedat atrapat entre les baranes de la terrassa.

Mentre el gos intentava escapar-se dels barrots, els veïns d'un bloc pròxim, alertats pels espantosos udols, intentaven distreure'l. Els veïns també van alertar els bombers i  la Policia de Polinyà de la situació de la mascota.

TENDAL SALVAVIDES

Quan les patrulles desplaçades al lloc preparaven el dispositiu de rescat, el gos no va poder més i es va precipitar cap al buit. Afortunadament la història no va tenir un final tràgic. Els veïns dels baixos van estendre un tendal, improvisant així el seu salvavides.

El pobre animal va caure sobre la tela i va rebotar sobre una taula. Allà mateix el va atendre una veterinària que li va realitzar la primera observació. Ara l'animal, tal com ha exposat la Policia de la localitat barcelonina en el seu Facebook, es troba en “perfectes condicions” en una protectora fins que una ordre judicial dictamini en contra.

Notícies relacionades

Segons els agents de Polinyà s'ha obert un procediment administratiu per possible maltractament animal i diligències penals.

La Policia de la població del Vallès Occidental ha demanat disculpes per si les imatges havien ferit la sensibilitat d'algú però han volgut ressaltar la seva importància perquè casos com aquest no es repeteixin. “Aquestes són les conseqüències de deixar un gos durant hores en un balcó amb altes temperatures i sense aigua ni menjar”, van escriure les forces de seguretat al seu Facebook quan van publicar el vídeo.