EL RETORN DEL CAPITÀ

Busquets: «Si discutim a Luis amb el que és... Ens equivoquem»

Busquets: «Si discutim a Luis amb el que és... Ens equivoquem»

@SeFutbol

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No ha sigut una temporada gens fàcil per a Sergio Busquets. Ni en el Barça de Koeman ni tampoc a l’Espanya de Luis Enrique, malgrat que en els dos equips s’ha convertit no només en una referència futbolística a la qual no s’endevina successió clara sinó també en un líder. Líder silenciós perquè com ell mateix es qualifica és un jugador antic, allunyat del soroll mediàtic, fugint com fuig sempre de la sobreexposició com si una vegada acabat el partit s’esfumés a casa seva fins al nou partit.

Al Camp Nou es va sortir, finalment, amb la seva, a l’empara del 3-5-2 que va dibuixar Koeman abans que tot s’esfondrés en el mes final de Lliga. A Espanya, Busi ha vist partir tota la generació daurada del 2010 camí de la jubilació (Puyol, Vila, Torres, Casillas...), de la banqueta (Xavi, Xabi Alonso), del retir voluntari de la selecció (Piqué), del futbol encara, però al Japó com Iniesta, mentre l’antic amo del braçalet que ara porta ell (Sergio Ramos) no té lloc en la nova Espanya. 

Queda Busi com a únic supervivent, com la relíquia d’una selecció que va trepitjar el cim ja fa més d’una dècada. I des d’aleshores, va perdre el mapa del tresor. A ell, a més, castigat per la Covid li ha tocat liderar des de casa seva (va estar 12 dies confinat) a un grup que encara continua buscant la seva identitat.

«Som un equip jove, però també hi ha jugadors amb molta experiència en la selecció i els seus equips. Aquí hi ha guanyadors de la Lliga, de l’Europa League i de la Champions. Intentem treure el millor de cada generació», ha recordat Busquets.

Per això, quan el blaugrana, amb el PCR negatiu a la seva mà, va arribar la setmana passada a la ciutat esportiva de Las Rozas el van rebre amb un emotiu i sentit passadís d’honor. Rebien el capità. Rebien l’amo de la idea que va fer molt gran Espanya. Rebien, en realitat, el seu líder al camp. Per això aquesta abraçada que li va tributar Luis Enrique, conscient del gran valor de Busi. 

«Hi ha un grup increïble i un ambient magnífic. Però hem de millorar coses, hem fallat ocasions clares, fins i tot un penal»

Busquets, capità d’Espanya

«Estem encantats amb ell i amb el seu ‘staff’. Està preparat per a totes les situacions. Això és futbol i manen els resultats, però si discutim a Luis... Em sembla que ens equivoquem. Confiem al 100% en ell», va afirmar el capità. En aquesta selecció ningú ha jugat tants partits vestit de vermell com el migcampista que va descobrir Guardiola per aquells anònims camps de la Tercera Divisió catalana, el mateix per qui Del Bosque, en un encomiable acte de generositat, s’hauria clonat a Sud-àfrica després de la derrota davant Suïssa en el Mundial del 2010.

Millorar la rematada

Millorar la rematadaDesprés de dos partits (un a casa seva, un altre a la grada de La Cartuja) va aparèixer Busquets. Primer, va parlar a la sala de premsa. Avui li tocarà al camp. «Entenc que hi pugui haver dubtes després de dos empats, però és normal. No passa res. He tingut la sort de guanyar tornejos, Mundial i Eurocopa, i en els dos vam estar en l’últim partit a punt de quedar-nos fora», va recordar el blaugrana.

Notícies relacionades

«Hi ha un grup increïble i un ambient magnífic. Però hem de millorar coses, hem fallat ocasions clares, fins i tot un penal. Hem de ser més contundents, Suècia ens va arribar dues vegades i molt clares. Segur, que amb una mica de sort en atac, tota anirà millor i més rodat. Malgrat els resultats, la selecció està jugant bé», va apuntar el capità.