L’actualitat de la selecció

Laporte s’indigna per una pregunta sobre el seu sentiment espanyol

  • El central del Manchester City, nascut a França, va entrar a la llista de l’Eurocopa de Luis Enrique després de completar la seva nacionalització

  • «Ningú ha de dubtar que ho donaré tot. El meu objectiu és el mateix que el de la selecció», va afirmar l’exjugador de l’Athletic

Laporte s’indigna per una pregunta sobre el seu sentiment espanyol

EFE

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La polèmica acompanya la selecció espanyola des dels dies previs a la disputa de l’Eurocopa. Més enllà dels problemes ofensius mostrats en l’amistós davant Portugal, amb Morata a la diana, l’enrenou va arribar aquest dissabte amb la roda de premsa d’una de les novetats de la Roja: Aymeric Laporte, el central del City nascut a França, que va entrar a la llista del torneig després de completar la seva nacionalització.

L’exjugador de l’Athletic va ser qüestionat sobre si se «sentia plenament espanyol per defensar un escut, una nació i un himne». La cara de Laporte va reflectir la seva estranyesa i enuig. «Quina pregunta, ¿no? És una pregunta bastant forta. Intentaré contestar de la millor manera possible. El meu objectiu és el mateix que el d’Espanya, que és guanyar tota mena de competició. Donaré el màxim de mi mateix per guanyar el que ens ve per davant. Ningú ha de dubtar que ho donaré tot per aquesta selecció», va respondre al periodista Fernando Burgos, d’Onda Cero.

La trucada de Luis Enrique

Laporte, criat al País Basc, va triar fa anys jugar amb França, el seu país de naixement, però Didier Deschamps no li va donar oportunitats i finalment va acceptar la trucada de la federació espanyola. «Estic aquí perquè he volgut, content de la decisió que he pres, disfrutant amb els companys que m’han ajudat moltíssim», va afegir el central del Manchester City.

Notícies relacionades

El central defensa va parlar amb Luis Enrique abans d’iniciar el procés de nacionalització. «Em va trucar i em va preguntar per les ganes que tenia de defensar aquest país, de competir al màxim nivell, li vaig dir que estava encantat de ser aquí i així ha sigut».

Laporte va debutar aquest divendres amb la Roja en l’amistós contra Portugal (0-0), en el qual va acabar demanant el canvi. «Em vaig retirar del camp per descansar, feia temps que no jugava i ara m’ha vingut bé, no volia més perquè notava sobrecàrregues», va aclarir el central, que pugnarà amb Eric Garcia per acompanyar Pau Torres en l’eix de la defensa.