Les estrelles del torneig

Els 12 jugadors a seguir a l’Eurocopa 2021

  • Mbappé, el màxim favorit a coronar-se millor jugador del torneig, encapçala un fantàstic elenc d’estrelles amb De Bruyne, Harry Kane, Cristiano Ronaldo o Lewandowski com a atraccions

  • Ibrahimovic, Haaland, Sergio Ramos, Reus, Oblak i Van Dijk són algunes de les absències destacades.  

5
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Mbappé, el crac desitjat per tots, encapçala un atractiu elenc d’estrelles a l’Eurocopa 2020. Il·lustres veterans, jugadors en el seu apogeu o joies disposades a destapar-se en una gran cita asseguren duels d’enorme qualitat. Se’l perden, per lesions o absències de la seva selecció, astres com Ibrahimovic, Haaland, Ramos, Reus, Oblak o Van Dijk.  

1. KYLIAN MBAPPÉ: La imparable gasela de França

Posició: Davanter

Edat: 22 anys

Club: PSG

Selecció: 44 vegades internacional / 17 gols

És el candidat número u a ser millor jugador del torneig. Ja va brillar en el Mundial, però s’espera encara més a l’Eurocopa. Ho té tot per marcar una època com a successor de Messi i Cristiano. Veloç, imparable i letal en l’àrea, formarà un trident sensacional amb Benzema i Griezmann. El xeic del PSG ha assegurat que renovarà. Florentino ho desitja.

2. HARRY KANE:El golejador anglès apunta Wembley

Posició: Davanter

Edat: 27 anys

Club: Tottenham

Selecció: 54 vegades internacional / 34 gols

Va ser Bota d’Or a Rússia amb sis gols i en vol més en una Euro que es decidirà a Wembley. Va acabar la Premier com a màxim golejador (23) i assistent (14), tot i que el Tottenham es va quedar fora de la Champions. La seva idea és canviar de club, però abans vol portar els pross a aixecar la primera Eurocopa de la seva història. Dependrà d’ell.

3. KEVIN DE BRUYNE: El motor que guia la bonica Bèlgica

Posició: Centrecampista

Edat: 29 anys

Club: Manchester City

Selecció: 80 vegades internacional / 21 gols

La fantàstica temporada del City va acabar amb desgràcia doble per a De Bruyne a Porto. El seu equip va perdre la final de la Champions i ell no va poder acabar-la per una fractura a la cara que el deixarà fora del debut a l’Eurocopa. Bèlgica el necessita. Amb Hazard amb cotó fluix, la clarividència de De Bruyne i els gols de Lukaku han d’aixecar els diables vermells.

4. CRISTIANO RONALDO: Cinquena Eurocopa del depredador lusità

Posició: Davanter

Edat: 36 anys

Club: Juventus

Selecció: 174 vegades internacional / 103 gols

Va debutar en la selecció el 20 d’agost del 2003 i allà segueix. Cristiano disputa la seva cinquena Eurocopa amb la seva clàssica ambició i Bruno Fernandes com a millor soci. A París va aixecar el trofeu però es va lesionar a la final i va acabar a la banqueta entre llàgrimes. Malgrat la grisa campanya de la Juve, el lusità va ser pitxitxi. És l’únic que ho ha aconseguit a Espanya, Anglaterra i Itàlia.

5. MARCOS LLORENTE: Polivalència i eficàcia per a ‘la Roja’

Posició: Centrecampista

Edat: 26 anys

Club: Atlètic de Madrid

Selecció: 5 vegades internacional / 0 gols

En una selecció sense els asos d’altres èpoques, jugadors com Marcos Llorente i Gerard Moreno han de ser les referències. Amb 12 gols i 11 assistències, l’exmadridista va ser clau en el títol de Lliga de l’Atlètic. Arriba com un avió a l’Eurocopa. La idea inicial de Luis Enrique és ubicar-lo al lateral dret, però pot adaptar-se a tot. Llorente és un tresor.

6. JOSHUA KIMMICH: El valor segur d’Alemanya

Posició: Centrecampista

Edat: 26 anys

Club: Bayern de Munic

Selecció: 54 vegades internacional / 3 gols

En una Alemanya que es mou entre velles glòries com Neuer i Müller, i talentosos joves com Havertz i Musiala, destaca un valor segur en el seu màxim apogeu. Ja sigui al carril dret o de migcampista (la seva posició natural), Kimmich representa la perfecció, el bon criteri i la tenacitat. L’astre del Bayern ja no és només un comodí. És l’ànima.

7. NICOLÓ BARELLA: La brúixola que enamora a Itàlia

Posició: Centrecampista

Edat: 24 anys

Club: Inter de Milà

Selecció: 23 vegades internacional / 5 gols

Si es busca un tapat en aquesta Eurocopa, potser Itàlia sigui la millor elecció. Absent de l’últim Mundial, arriba amb enormes ganes. El més fàcil seria destacar algun clàssic com Bonucci, Insigne o Immobile, però la gran atracció ‘azzurra’ és Barella, un completíssim centrecampista que ha portat l’Inter a l’‘scudetto’. Feina i qualitat a parts iguals.

8. MEMPHIS DEPAY: El desig de Koeman lidera l’‘oranje’

Posició: Davanter

Edat: 24 anys

Club: Olympique de Lió

Selecció: 64 vegades internacional / 26 gols  

No aixeca gaire entusiasme l’Holanda de Frank de Boer, però el seu camí dependrà d’un blaugrana, De Jong, i un altre que ho pugui ser aviat. Depay (22 gols en 40 partits aquest curs amb el Lió) és la referència ofensiva de l’‘oranje’, com ha demostrat en els últims amistosos. Cap neerlandès anotava quatre gols seguits des de Van Persie el 2013.

9. LUCA MODRIC: El mag croat que mai falla

Posició: Centrecampista

Edat: 35 anys

Club: Reial Madrid

Selecció. 138 vegades internacional / 17 gols

Sense Rakitic, ja retirat de la selecció, Luka Modric és el líder indiscutible de la subcampiona del món. Porta tres lustres en la selecció i encara li queda gasolina per donar lliçons. Amb un talent inesgotable, l’astre del Madrid és un heroi per al combatiu país croat. Serà difícil repetir la gesta de Rússia que li va atorgar la Pilota d’Or, però deixarà el seu segell.

10. ROBERT LEWANDOWSKI: El cap dels gols a Polònia

Posició: Davanter

Edat: 32 anys

Club: Bayern de Munic

Selecció: 118 vegades internacional / 66 gols

Amb 48 gols en 40 duels, l’ariet del Bayern va tornar a exhibir-se en una temporada brillant en el pla individual. La lluna va ser la lesió que li va impedir jugar contra el PSG en la Champions. Amb el polonès en l’atac, segurament hauria canviat el vencedor. Sense Milik, encara tindrà més responsabilitat en el bloc de Paulo Sousa, que ho fia tot al seu gran capità.

10. CHRISTIAN ERIKSEN: L’artista de Dinamarca

Posició: Centrecampista

Edat: 29 anys

Club: Inter de Milà

Selecció: 108 vegades internacional / 36 gols  

Li va costar convèncer Conte en els seus inicis, però finalment s’ha convertit en una peça clau de l’Inter que va acabar amb l’hegemonia de la Juventus. Al seu país, és el cap de les operacions. Escortat per Hojbjerb i Delaney, per les seves precises botes passa tot el cabal ofensiu d’una Dinamarca capacitada per donar alguna sorpresa. Braithwaite espera les seves assistències.

12. GARETH BALE: ¿L’última obra del gal·lès?

Posició: Davanter

Edat: 31 anys

Club: Tottenham

Notícies relacionades

Selecció: 91 vegades internacional / 33 gols  

Ubicar Bale entre les estrelles a seguir del torneig potser és ser massa generós, almenys veient el seu rendiment dels últims anys. Tot i així, tots saben que el gal·lès disfruta amb la seva selecció, que va ser semifinalista el 2016. Li queda un any més de contracte en el Madrid (fins al 2022), però no es descarta que anunciï fins i tot la seva retirada després del torneig.