Flick, dia 1 al Barça

L’equip s’ha posat en marxa. Amb tot per fer. No hi ha, de moment, cap fitxatge realitzat, pendent de la possible arribada de Nico Williams. El nou entrenador blaugrana no té els jugadors de l’Eurocopa ni de la Copa Amèrica, castigat, a més, per les lesions.

Flick, dia 1 al Barça
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El nou Barça de Hansi Flick ha començat a treballar. O, potser, és el vell Barça. Nou perquè ha canviat d’entrenador (el mètode alemany encarnat en la seva figura supleix el rostre de l’estil blaugrana simbolitzat en Xavi, que va acabar desorientat demanant marxar per després voler quedar-se), però vell perquè no hi ha canvis substancials a la plantilla, esperant poder reunir Nico Williams, el davanter de l’Athletic, amb Lamine Yamal. El que sí que ha tornat és Ansu Fati, després de la seva cessió al Brighton, tot i que el seu futur al club és incert.

S’ha fitxat algú?

De moment, ningú. Vol un migcampista –la successió de Busquets es va traçar malament des de fa anys i continua pitjor– i un extrem. L’ideal seria Nico Williams, que ha format al costat de Lamine Yamal una parella explosiva a les bandes de la selecció espanyola. "M’agrada molt el Nico i el Barça pot assumir aquesta operació", ha dit el president Joan Laporta, coneixedor de la claúsula de rescissió de 58 milions que va fixar l’Athletic a la seva jove estrella, de 21 anys. El club necessita una cosa imprescindible per afrontar aquest parell de reforços. ¿De què es tracta? Diners i fair play. I el Barça no té cap d’aquestes dues condicions per donar-li a Flick el que necessita.

L’alemany té del tot assumit que el seu principal objectiu és treure rendiment al que té. Però necessita apuntalar el seu projecte amb dues peces essencials. Dues, com a mínim. Kimmich (Bayern Múnic) o Mikel Merino (Reial Societat) satisfarien els desitjos del nou entrenador.

Qui ha donat de baixa?

Tres jugadors, que són quatre. Marcos Alonso, que en el seu pas per Barcelona durant dos anys no ha deixat cap impacte positiu; João Félix, acabada la seva cessió procedent de l’Atlètic de Madrid, i João Cancelo, expirat l’any de lloguer que va proporcionar el Manchester City. El quart és el capità. Ni més ni menys. Sergi Roberto acabava contracte el passat 30 de juny, de manera que deixava de ser jugador blaugrana. Deco, el director esportiu, li va oferir una renovació a la baixa, supeditada, a més, a complir el fair play. Però, de moment, no hi ha cap acord.

Per qué el club "amaga" Flick?

Perquè pretén blindar-lo i fer-lo gairebé invisible, mentre s’ha anat amarant de les particularitats de l’univers Barça en el que suposa la seva primera experiència fora d’Alemanya. Així ho va fer el club des que el va escollir per succeir Xavi i demorant aquesta posada en escena perquè la directiva ha cuidat molt l’exposició pública de Flick. L’alemany només ha parlat a través dels mitjans oficials del club. I de manera molt breu. Ni tres minuts va durar la seva primera i única entrevista. O minientrevista. No ha sigut presentat oficialment, cosa que no havia passat mai.

Quants lesionats hi ha?

Són cinc. Pedri estarà, almenys, un mes de baixa després de l’esquinç de genoll que va patir per l’entrada de Kroos. Araujo podria estar fins a dos mesos per la lesió muscular que es va fer amb l’Uruguai a la Copa Amèrica. Balde, Gavi, que no tornarà fins al novembre, i Frenkie de Jong viuen a la infermeria.

Notícies relacionades

On són els gran canvis?

En l’àrea de preparació física. Flick s’ha endut tres ajudants: Markus Sorg, Toni Tapalovic i Heiko Westermann, però cap de vinculat a aquesta parcel·la. I està negociant perquè Thiago Alcántara, que s’ha retirat, sigui part del cos tècnic, tot i que temporalment per facilitar la seva immersió. El Barça ha triat dos especialistes per ocupar-se d’aquesta àrea: Pepe Conde, que havia treballat al Sevilla, i Rafael Maldonado, que ve de la Reial Societat. Tots dos tenen un passat en comú amb la selecció espanyola. També potencia el treball de força amb el fitxatge de Julio Tous, que va estar en l’època de Rijkaard i després va acompanyar Antonio Conte al Chelsea, i remodela per complet l’àrea de fisioteràpia posant-la en mans de Raúl Martínez.

Temes:

Joan Laporta