La liquidació

Xavi cobrarà només els diners que va pagar a l’Al-Sadd

Xavi Hernández, en su último partido como técnico del Barça, en el Pizjuán.

Xavi Hernández, en su último partido como técnico del Barça, en el Pizjuán. / Jorge Guerrero / Afp

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça i Xavi han segellat la rescissió de tots els contractes que unien el tècnic i els seus col·laboradors amb l’entitat fins al 2025. El pacte al qual es va arribar ahir quedava pendent de la redacció de l’acord i serà l’avantsala de l’anunci oficial del fitxatge de Hans Dieter-Flick. El tècnic alemany ja està a Barcelona.

Com havia avançat Xavi, tant en la dimissió voluntària del gener com en l’assumpció de la decisió unilateral de Joan Laporta divendres passat, l’entrenador renuncia per complet a tota la fitxa que hauria de cobrar. La reunió final es va produir entre Deco, el director esportiu, i Fernando Solanas, l’agent de l’entrenador.

Notícies relacionades

L’import total del contracte particular de Xavi supera els 11 milions d’euros bruts. No obstant, el tècnic sí que va demanar que tots els seus ajudants (els seus dos assistents, el preparador físic, un fisioterapeuta, tres analistes i un assessor de comunicació), cobrin íntegrament els seus contractes.

Xavi també ha reclamat els diners que va avançar el 2021 quan l’Al-Sadd de Qatar va reclamar a última hora que el Barça pagués la clàusula de rescissió per alliberar-lo. Sense diners i sense fair play, obligat a pagar la fitxa que Ronald Koeman va exigir per la seva destitució, el club no va poder fer-se càrrec de la totalitat d’aquesta demanda i la va sufragar Xavi, més de tres milions bruts (al voltant de 2,5 de nets) que ara recupera.