Del Bosque presidirà la comissió del CSD que tutelarà la RFEF

La ministra Pilar Alegría va anunciar la designació de l’exseleccionador espanyol al capdavant de l’organisme que supervisarà l’acció federativa en els pròxims mesos.

Del Bosque presidirà la comissió del CSD que tutelarà la RFEF

SERGIO R. VIñaS IVÁN GIL

2
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

L’exseleccionador Vicente del Bosque presidirà la comissió creada pel Consell Superior d’Esports (CSD) per tutelar en els pròxims mesos la Reial Federació Espanyola de Futbol, segons va anunciar ahir la ministra d’Educació i Esport, Pilar Alegría, després del Consell de Ministres. "Representa el millor del futbol del nostre país, no només pels seus èxits esportius, sinó també perquè és la representació més clara d’una persona de gran qualitat humana i exemple d’honradesa i respecte", va argumentar la també ministra portaveu, que va voler "agrair el seu compromís amb l’esport i amb el seu país en general per representar-nos tan dignament davant els reptes que tenim al davant amb l’Eurocopa i els Jocs Olímpics".

Del Bosque assumeix la presidència d’una comissió amb unes funcions que encara no estan definides, com tampoc la seva composició al complet. Es tracta d’una "comissió de supervisió, normalització i representació" inèdita en l’esport espanyol, que el Govern ha decidit crear davant la crisi de reputació que arrossega la RFEF des del petó no consentit de Luis Rubiales a Jenni Hermoso, fa més de vuit mesos.

La FIFA i la UEFA han demandat explicacions al Govern sobre les funcions d’aquesta comissió, a l’entendre que podria exercir una ingerència indeguda en l’autonomia de la RFEF, una organització privada, tot i que amb funcions públiques delegades, que orgànicament depèn de les estructures del futbol, malgrat que estigui subjecta a la llei de l’esport. El president del CSD, José Manuel Rodríguez Uribes, va respondre a aquesta demanda d’informació assegurant que seria "irresponsable quedar-se de braços plegats". El secretari d’Estat es refereix al fet que, ara mateix, la RFEF està presidida per Pedro Rocha, un dirigent investigat en la causa penal que investiga la possible corrupció en la RFEF i expedientat pel Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) per la presumpta comissió de diverses infraccions molt greus mentre presidia la gestora.

Rocha va ser proclamat divendres i dilluns va nomenar la seva junta directiva, a més d’anunciar la convocatòria d’eleccions per al 10 de setembre. El dirigent extremeny, no obstant, espera la decisió del CSD sobre la seva possible suspensió mentre es resol el procediment obert pel TAD.

El cas Supercopa

Notícies relacionades

Luis Rubiales, mentrestant, va condicionar els 40 milions que aportaria a la RFEF el contracte per portar la Supercopa a l’Aràbia Saudita al fet que es pagués una "prima d’èxit" a Kosmos, l’empresa de Gerard Piqué. Això és, almenys, el que creu Delia Rodrigo, la jutge que instrueix el cas Supercopa i que dilluns va decretar que Rubiales no pugui sortir d’Espanya sense autorització judicial.

En la seva interlocutòria de mesures cautelars, informa Alberto Muñoz, també s’insinua la possibilitat d’un possible pagament en espècie en forma de terrenys a l’Aràbia perquè Rubiales i/o els seus directius poguessin explotar negocis hotelers.