GUARDONS

Els Laureus coronen Aitana Bonmatí i la selecció espanyola

L’estrella del Barça va ser escollida en la gala de Madrid com la millor esportista de l’any, i les campiones mundials van rebre el premi d’equip. Djokovic es va emportar el de millor esportista.

Els Laureus coronen Aitana Bonmatí i la selecció espanyola

laia bonals

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No cessen els reconeixements a la jugadora culer. Aitana Bonmatí continua aconseguint èxits individualment i ahir es va coronar com la millor esportista del 2023 en la gala de premis Laureus. La centrecampista blaugrana ja va obtenir la Pilota d’Or i va ser coronada com la millor futbolista d’Europa per a la FIFA. Ara rep un guardó més, en una setmana en què el Barça es juga una plaça en la final de la Champions a Bilbao, trofeu que va aixecar la temporada passada i de la qual va ser nomenada millor jugadora de la final. La selecció espanyola també va ser nomenada com a equip de l’any per a Laureus. El trofeu el va recollir Aitana, junt amb Salma Paralluelo i Ivana Andrés, la que va ser la capitana del conjunt nacional durant el Mundial. Montse Tomé s’ho va mirar orgullosa des de la platea.

Aitana Bonmatí va ser l’estrella de la nit. "Ha sigut un any increïble per a l’equip, és per elles que soc aquí i vull donar-los les gràcies a totes", va confessar la blaugrana amb el premi entre les mans. Aitana continua aconseguint fites i, a més del trofeu, la catalana es corona com la primera futbolista i la primera esportista espanyola en tota la història dels premis a aixecar el guardó. Aitana ho va aconseguir tot el 2023, tant en premis individuals com col·lectius. "No tinc paraules. Ser reconeguda com la millor esportista d’entre totes les fabuloses esportistes que hi ha al món és una cosa única. Ho aprecio moltíssim", va afegir la blaugrana. "Tinc la sort de formar part del Barça i de la selecció espanyola. Sempre juguem per guanyar-ho tot. L’any passat vam guanyar el mundial i aquest estiu són els Jocs Olímpics, i lluitarem per guanyar-los", va afegir en una nova declaració d’intencions.

Referent mundial

Notícies relacionades

El premi no és només pel seu acompliment excepcional sobre la gespa, sinó per haver-se convertit en un referent mundial. "És igual d’important el que fas fora del camp que dins. Com dones esportistes tenim una responsabilitat important i nosaltres volem alçar la veu perquè hi hagi avenços i per aconseguir una societat igualitària", va confessar.

Quant a Salma no es va emportar el premi a esportista revelació, que va ser per al madridista Jude Bellingham. Novak Djokovic (esportista de l’any) i Simone Biles (reaparició de l’any) van ser també grans triomfadors de la nit.