SEMIFINALS de la Champions League

Montjuïc rep el talismà del Barça

«És un bon moment per demostrar el nivell que tenim», diu Jonatan Giráldez

Les blaugrana, actuals campiones d’Europa, inicien el camí cap a la final de Bilbao rebent un Chelsea que no està en el seu millor moment. El Barça sempre ha guanyat l’equip anglès i aquests triomfs van coincidir amb la victòria en el torneig.

Montjuïc rep el talismà del Barça

Laia Bonals

4
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A Montjuïc es respira un aire diferent. La debacle davant el PSG ha deixat els ànims dels culers a contrapeu. Avui tornen a l’estadi els aficionats blaugrana per viure un dia gran al seu actual feu. Les futbolistes de Jonatan Giráldez es veuran les cares (de nou) contra el Chelsea d’Emma Hayes i esperen que l’afició s’hi presenti per treure’s aquesta espina. Patri Guijarro ho té clar: "Allò de dimarts va ser una llàstima, però jo crec que els culers estaran amb nosaltres molt a prop. Esperem donar una alegria al club amb una victòria".

L’equip anglès és, a més, talismà per a les culers. Totes les vegades que les blaugrana s’han enfrontat al Chelsea no només han guanyat, sinó que sempre aquella temporada han aixecat la Champions. A Göteborg les van derrotar en la final. La temporada passada, a semifinals, triomf que va donar el pas a la final d’Eindhoven. Ara es tornaran a trobar, però en un escenari inèdit. Montjuïc ja els espera en el que serà l’anada de la semifinal. La tornada, a Stamford Bridge.

A diferència d’anys anteriors, el Barça exercirà avui com a local (13.30 hores) en el primer partit. Malgrat no ser determinant, el tècnic barcelonista admet que afecta l’avenir de l’eliminatòria. "Canvia el fet de jugar a fora o a casa. No és tant per l’escenari, sinó pel resultat. L’any passat vam tenir un bon marcador en l’anada i això ens va aguantar l’empat de la tornada", va declarar Giráldez. "Tant per a elles com per a nosaltres serà un partit semblant, molt igualat", afegia Guijarro.

La dinàmica entre els dos equips no podria ser més oposada. El Barça és viu en totes les competicions i parteix com a principal favorit per emportar-se tant la Lliga com la Copa de la Reina, que ja té encaminades. En la Champions llueix amb orgull el reconeixement de vigent campió. No obstant, el Chelsea ha encadenat dues patacades dures en els partits previs a la semifinal. "No som la mateixa plantilla que la de temporada passada i arribem en un punt diferent. Elles arriben de perdre dues competicions i els falten jugadores importants per a aquest partit. Nosaltres tenim 25 de 26 disponibles [només Mapi León segueix lesionada], no gaires clubs poden dir això. És un bon moment per demostrar el nivell que tenim", va sentenciar el tècnic, que ha confirmat que ja té l’onze del partit decidit per al partit a Montjuïc. El Chelsea no podrà comptar amb la seva futbolista estrella, Sam Kerr, que continua recuperant-se de la seva ruptura del lligament encreuat. Tampoc hi seran Mia Fishel ni Aniek Nouwen, ni les defenses Millie Bright i Maren Mjelde.

Un altre dels factors en què Giráldez va remarcar va ser l’aspecte mental. La diferència competitiva entre la lliga anglesa i l’espanyola és radical. Estar connectades des del primer minut fins a l’últim i sobreposar-se a qualsevol circumstància del partit és clau. "El nostre xip canvia cada vegada que entrem al camp i ens exigim passi el que passi. Nosaltres sempre anem al 200% i no baixem d’allà. Ho sabem i és una cosa que hem fet bé durant aquests anys", recalcava Patri Guijarro. "Hem de veure a nivell mental com podem aguantar el partit, el que hem de fer i que l’entorn no ens pugui afectar", va comentar Giráldez.

Falta de competitivitat

"M’està agradant molt la capacitat mental de l’equip per afrontar els partits. Hem crescut molt i això es treballa en el dia a dia", va confessar el tècnic culer. "Es fa trobant situacions en els entrenaments que ens permetin també practicar. Has de tenir consciència del que passa i així entrenar-ho per quan arriba la competició. Hem viscut situacions que ens han ajudat a preparar partits com els de matí [per avui]".

A causa de la falta de competitivitat a la lliga, trobar-se en partits clau amb situacions límit ha permès a aquest equip créixer. "A la final de la Supercopa ens vam quedar amb una menys i això ens va permetre aprendre a gestionar aquestes situacions. O quan a la final de la Champions n’anàvem perdent 2-0 en el descans, que va ser una situació molt complexa i la vam capgirar. A nivell tècnic i tàctic estem a un nivell superlatiu i hem fet una gran evolució en la part mental", va explicar Giráldez.

Notícies relacionades

L’eliminatòria es decidirà, com sol ser habitual, en els petits detalls. "I més en una eliminatòria tan igualada. La concentració i els petits detalls del partit marcaran la diferència", va remarcar la mallorquina.

Amb una previsió de 35.000 espectadors a les seves grades, Montjuïc es prepara per a un altre dia històric. Des del vestidor del Barça animen tots els seguidors blaugrana a acostar-se aquest migdia a l’estadi de la muntanya màgica. "Unes semifinals de la Champions és un gran motiu per estar amb nosaltres".