La consagració de Lunin

El Madrid es va passar tot el partit defensant. Per convicció, per sorprendre al contraatac i per necessitat, encaixonat pel City des que Rodrygo va anotar el 0-1. El City va rematar 34 vegades (8 el Madrid) i va llançar 18 córners (1 blanc) en un setge infructuós de dues hores.

La consagració de Lunin

JOAN doMÈNECH

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Lesionat de gravetat Thibaut Courtois, ningú es fiava d’Andriy Lunin perquè protegís la porteria del Madrid la mitja temporada que el belga s’havia de passar a la infermeria. Al final ha sigut la temporada sencera. Tan poca tranquil·litat desprenia que el club es va llançar a buscar un altre porter. Però no per ser el nou suplent, sinó un amb potencialitat per ser el titular. Andriy Oleksiyovych Lunin, ucraïnès de 25 anys, des dels 18 al Madrid, només havia disputat set partits en tres temporades amb el primer equip.

Va buscar en gran el Madrid, com és costum en la mirada de Florentino Pérez, i el president i director esportiu, que són la mateixa persona, van assenyalar Kepa Arrizabalaga. Arraconat en el Chelsea, que va accedir a cedir-lo perquè Mauricio Pochettino havia fitxat un altre porter, Kepa ostentava la condició de ser el porter més car del món des del 2018. Vuitanta milions va pagar el Chelsea a l’Athletic. Llavors el Madrid volia fitxar-lo, però Zinedine Zidane es va oposar a la voluntat de Florentino.

La margarida de Carlo

Ningú, i encara menys Carlo Ancelotti, anava a oposar-s’hi per segona vegada. Sense arguments ni autoritat davant el poder suprem, començada la Lliga, va aterrar Kepa a Madrid. Va disputar les dues primeres jornades Lunin, però en la tercera ja es va col·locar el basc sota els pals. Ancelotti els va examinar a tots dos en els partits, més que en els entrenaments, perquè els mèrits i els errors esfullessin la margarida.

Fins al gener, quan el tècnic italià va arribar a una conclusió. Havia jugat més partits Kepa, però l’elegit va ser Lunin. Resolt el dilema, l’equip es va estabilitzar i va millorar el seu rendiment defensiu. Amb Lunin va reaparèixer el Madrid a l’Etihad, on l’any anterior havia sigut apallissat Courtois.

El Madrid va resistir mentre va resistir Lunin, que es va multiplicar parant pilotes fins que De Bruyne el va afusellar de prop en una pilota morta que va deixar Rüdiger als peus del belga. Va resistir el Madrid perquè estava defensant l’avantatge adquirit amb el gol de Rodrygo.

El valor ocult, letal d’allò més discret –per mesurat–, dels davanters blancs amb els cinc gols que suma a la Champions actual i el converteix en el màxim golejador de l’equip. A prop dels nous, darrere de Mbappé, Kane, Griezmann i Haaland. Una xifra menor i parcial dels números que presenta la seva encara precoç carrera (23 anys). La global és sorprenent: en 49 partits de Champions disputats, ha participat en 30 gols del Madrid amb 20 gols i 10 assistències.

Més barricades

Notícies relacionades

Ancelotti va retirar els seus davanters perquè només necessitava defenses que continuessin aixecant barricades. El Madrid va arribar als penals gràcies a Lunin i va guanyar els penals gràcies a Lunin. Després de 34 rematades (11 entre els tres pals) del City (8 del Madrid), de 18 córners a 1, de quatre grapes va arribar l’equip espanyol a la tanda decisiva. Lunin l’hi va parar a Bernardo Silva, sense moure’s ni tan sols –del mal xutat que estava el va blocar–, i va aturar el de Kovacic, encarrilant una tanda que havia començat amb l’errada de Modric.

"Estic del tot esgotat per un partit així, de 120 minuts i de tanta exigència", confessava Lunin, el que menys va córrer de l’equip. Lluny d’arrogar-se l’indiscutible protagonisme que va adquirir, va restar transcendència a la seva tasca i va revelar que havien "arriscat" a triar un penal per quedar-se quiet. El de Silva.