Xavi demanda dos periodistes: "No toleraré mentides"

L’entrenador passa de la denúncia verbal a mesures judicials contra els informadors. «És el moment de dir prou», va exclamar ahir el tècnic blaugrana.

Xavi demanda dos periodistes: "No toleraré mentides"

Javi Ferrándiz / EFE

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

A finals de gener, atabalat i superat per la pressió, havent perdut la Supercopa amb el Madrid (4-1) i quedat eliminat de la Copa per l’Ahletic (4-2) i derrotat a la Lliga pel Vila-real a Montjuïc (3-5), Xavi va claudicar. Va aixecar la bandera blanca de la rendició i va deixar dit després d’un gener tràgic en l’àmbit esportiu que abandonava el Barça. Se n’anava al juny perquè no suportava més aquest entorn tòxic que, segons la seva opinió, el maltractava, el feia sentir un incomprès en l’univers d’un club on porta tota la seva vida. Des d’aleshores, Xavi és un altre.

És un altre davant la pissarra –es va inventar Christensen com a migcampista a Vitòria per frenar l’hemorràgia d’un Barça que es dessagnava darrere– i és un altre a la sala de premsa, on no para de denunciar les crítiques injustes que ha rebut. I ara, a més, ha fet un pas més, un pas poc habitual en els entrenadors del Barça. No hi ha precedents recents de cap en aquest lloc que transités de la denúncia verbal a les mesures judicials. Xavi, alliberat de tot allò que el turmentava fa dos mesos, va ratificar ahir que ha presentat dues demandes a periodistes perquè rectifiquin les seves informacions.

De Jabois a Miguel

El tècnic va certificar que havia posat en marxa aquests mecanismes judicials. Però va evitar, en tot moment, donar noms d’aquests periodistes. Es tracta de Manuel Jabois, que escriu al diari El País i és col·laborador de la cadena SER, que va dir que havia rebut un missatge del tècnic molest per un article seu. L’altre és Javier Miguel, del Diario AS i col·laborador d’altres mitjans en els quals va explicar que l’entrenador havia ordenat investigar els mòbils del seu staff per esbrinar qui filtrava les notícies.

"S’ha de dir prou"

Xavi va voler argumentar les claus d’aquesta inusual decisió de demandar dos periodistes. "No m’havia passat mai. Entenc la crítica i entenc on soc, però fins a cert punt", va començar dient el tècnic, que després va anar elevant el to del seu missatge cap a tots dos, tot i que va esquivar esmentar-los pel nom. Va parlar sempre en abstracte, sense concretar a qui es dirigia. "No toleraré la mentida o la situació d’inventar-se coses", va exclamar Xavi, que va repetir, perquè no hi hagués cap dubte, una expressió: "¡No ho toleraré! És el moment de dir prou perquè són mentides molt grosses. És el moment de dir prou". Per això, l’entrenador, cansat que s’erosioni la seva imatge, acudeix a les demandes contra periodistes, una cosa terriblement estranya, fins i tot en el volcànic univers del Barça.

Notícies relacionades

Christensen, no; Ferran, sí

Alliberat de tot, Xavi exhibeix el seu posicionament més reinvidicativa mentre afirma que no ha canviat "res" entorn del seu futur, al qual ell mateix va posar data de caducitat: 30 de juny. "Agraeixo al presi i a Deco les seves paraules. Tenim una relació d’amistat, però no varia res", va afirmar l’entrenador, mantenint-se ferm en la idea de marxar. Però abans, com va dir ahir als jugadors, "hi ha dos títols en joc". Necessita guanyar aquesta nit el Las Palmas per "pressionar" el Madrid. Ho farà sense Christensen, encara amb molèsties al tendó d’Aquiles, però amb Ferran Torres, després de dos mesos de baixa per una lesió muscular.