futbol

El Barça expressa preocupació per la falta de nivell a la Lliga F

El club tem una desbandada en l’equip i explora la creació d’una lliga europea. Les jugadores van mostrar el seu desencant a Beatriz Álvarez, presidenta de la competició, pels nuls avenços. 

El Barça expressa preocupació per la falta de nivell a la Lliga F

JOAN doMÈNECH

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La reunió de la junta directiva del Barça va servir per formalitzar la dimissió d’Eduard Romeu, que va anunciar la renúncia al càrrec de vicepresident econòmic del club per raons professionals, tot i que continuarà vinculat a l’entitat a través de la fundació. Però el que va generar més debat va ser el futbol femení: de la decebedora Lliga espanyola i de la participació en una futura Lliga europea.

El Barça disfruta d’una tirànica hegemonia en la Lliga F, certificada amb els 16 triomfs consecutius sobre el Reial Madrid, el club que li havia de discutir el seu aclaparador domini. Els tres partits d’aquesta campanya s’han saldat amb 5-0, 4-0 i 0-3. Ni un trist gol ha marcat el club blanc, l’aspirant que no acaba d’arribar des de la seva inscripció el juliol del 2020. I el Barça, no obstant, està preocupat per la falta de nivell del campionat espanyol, que, malgrat les promeses d’inversió, no aconsegueix evolucionar.

Això va escoltar també Beatriz Álvarez, la presidenta de la Lliga F, que va estar ahir a Barcelona. La dirigent, en el càrrec des del 2022, va acudir a Sant Joan Despí i li va arribar directament de les futbolistes del Barça el desencant que senten per la nul·la existència d’avenços malgrat les promeses de principis de temporada. No s’observen fets. Encara es juguen, per exemple, partits en ciutats esportives, no en estadis.

El Barça segueix, un any més, dominant la Lliga (12 punts de diferència sobre el Madrid, a falta de 90 jornades encara). L’equip de Jonatan Giráldez només ha empatat amb el Llevant, el tercer classificat; un empat que va ser un accident.

L’anuncia marxa de Giráldez és l’exemple del temor del club: l’entrenador blaugrana marxa als Estats Units amb una oferta amb què el Barça no pot competir. Ell se’n va. I altres jugadores, de moment, es queden. Alexia Putellas, la capitana, no ha renovat encara. Mariona Caldentey tampoc ha firmat. Lucy Bronze acaba contracte. Asisat Oshoala va marxar al desembre.

El cas de la Premier

Notícies relacionades

Algunes jugadores tenen dubtes per l’enorme diferència que existeix entre la proposta del Barça, subjecta a l’estret marge salarial de l’entitat, imposat per la Lliga de Futbol Professional, i les ofertes que reben. El poder econòmic dels clubs dels Estats Units i Anglaterra és imbatible per al Barça. La Premier va donar 50 milions als clubs perquè invertissin en el futbol femení.

El Barça tem una desbandada que ja comença a intuir perquè les futbolistes busquen nous reptes. Reptes que només troben ara en la Champions League. El club comença a explorar la creació d’una lliga europea per enfrontar-se a rivals del mateix nivell. Un projecte que ja es contemplava en la Superlliga masculina, tan injuriada i rebutjada per la UEFA. Un torneig amb els principals clubs femenins amb ingressos garantits i un panel d’espónsors per a la competició.