El Mundial femení tindrà 22 pilots i 12 carreres a partir de juny

El Mundial femení tindrà  22 pilots i  12 carreres  a partir de juny
1
Es llegeix en minuts
Begoña González

Queden alguns detalls per decidir, però finalment aquest any se celebrarà la primera temporada del Mundial de motociclisme femení, el Women’s Motorcycling World Championship (WMWC). A partir de juny, 22 pilots se citaran a cinc països, amb doble prova a Itàlia, i un fermall d’or l’octubre al circuit de Jerez, per dirimir qui és la millor pilot del món.

"El campionat femení no és excloent, les pilots que ho vulguin podran participar en la resta de campionats, però amb aquest projecte pretenem crear una base forta femenina", diu Gregorio Lavilla, director executiu del WorldSBK (WSBK) i un dels màxims responsables del desenvolupament del campionat.

Per a l’estrena s’han organitzat 12 carreres en sis circuits. Cada cap de setmana es disputaran dues proves, una dissabte i una altra diumenge, després d’una Superpole els divendres i que coincidiran amb sis de les rondes europees del WSBK.

Amb una Yamaha YZF-R7

Notícies relacionades

L’aparellament de competicions ha sigut la solució que han trobat els organitzadors per fer el campionat econòmicament viable amb motos derivades de producció iguals per a totes les participants, en aquest cas, una Yamaha YZF-R7.

L’organització ha rebut 42 sol·licituds de les quals s’han elegit les 22 dones, cinc d’elles espanyoles, que competiran pel títol. El preu de la inscripció s’ha fixat en 25.000 euros, que a més de l’ús de la Yamaha YZF-R7, inclourà el kit de competició GYTR, els pneumàtics subministrats per Pirelli, el combustible, i una mateixa estructura mecànica amb un mateix partner que proporcionarà el servei tècnic i mecànic a les pilots. "Es donarà en condicions d’igualtat absoluta per a totes", explica Michaël Morel, un dels responsables de Dorna per al campionat.

Temes:

Motos