Vinícius dirigeix la plàcida golejada contra un tebi Celta

El brasiler va obrir el triomf del Madrid amb l’ajuda de dos autogols. L’equip blanc segueix líder amb 7 punts sobre el Girona i 8 sobre el Barça.

Vinícius dirigeix la plàcida golejada contra un tebi Celta

SERGIO R. VIñas

2
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

Hi havia una vegada un equip d’un sol futbolista. Es deia Reial Madrid, responia al nom de Vinícius, que tot ho absorbeix per a ell mateix, la porprada i el fang, el gol i la provocació, els aplaudiments i també les xiulades. Han sigut vuit dies d’imperi autoritari del brasiler, autor de quatre dels set últims gols de l’equip blanc, inclòs el que va iniciar una rutinària però important victòria contra el Celta (4-0), ahir al Bernabéu. Dos més se’ls van fer els blau cel en pròpia porteria, metàfora perfecta de la seva calamitat, i l’últim de Güler, en redemptora diana darrera.

De Mestalla i el seu doblet amb els gestos a la grada, passant pel gol salvador davant el Leipzig i la seva agressió (o una cosa molt semblant) a Orban, al gol inicial de la victòria contra el Celta i la prescindible empenta a Mingueza, sense mans al coll en aquesta ocasió. El club, com va explicar aquest diari, ja li ha enviat un segon avís a causa de la seva actitud, però el brasiler sembla que ho ignora. Mentrestant, en canvi, posa a sobre de la taula l’argument més poderós que existeix en el futbol, que no és cap altre que el gol.

Va servir la seva actuació (la part positiva) perquè el Madrid encarrilés la victòria, després d’enllaçar dos empats consecutius. Van contribuir decisivament a la causa Valverde amb la seva energia i verticalitat i Modric amb el seu control de la pilota. També Rüdiger, a qui correspon bona part del mèrit del gol de Vinícius i sobretot del segon, que bé se li pot apuntar a ell o a Guaita a pròpia porta. També amb foc amic va arribar el tercer, anotat per Carlos Domínguez a les seves xarxes. Una tarda per plorar per al Celta.

S’estrena Arda Güler

Notícies relacionades

El Reial Madrid necessitava un estímul positiu, però això no va impedir que Ancelotti donés descans a Carvajal, Kroos i Tchouaméni, absències que es van sumar a la de Bellingham, que compleix el primer dels seus dos partits de sanció pel seu ja cèlebre "fucking goal" de Mestalla. El Celta, per la seva banda, va comparèixer parapetat en una defensa de cinc homes, avançament veraç de quin seria el plantejament de Rafa Benítez.

Ni així es va salvar d’encaixar quatre gols al Bernabéu, coincidint amb l’estrena del jove turc Arda Güler, ja en el temps afegit d’un partit amb un lleig gest de Vinícius, que va empènyer Mingueza de manera antiesportiva.

Temes:

Sumar