Arts marcials mixtes

Topuria i el desembarcamentde l’UFC a Espanya

Tan sols un lluitador amb un aplom i una conducta tan mediàtica com la de l’hispanogeorgià pot fer que la promotora es fixi en el sud d’Europa, concretament a Madrid. La possible lluita contra el llegendari irlandès Conor McGregor es presenta com el gran reclam

Topuria i el desembarcamentde l’UFC a Espanya

BEGOÑA GONZÁLEZ

2
Es llegeix en minuts
Begoña González

"McGregor, si tens collons, t’espero a Espanya", va amenaçar Ilia Topuria després de proclamar-se campió mundial de pes ploma diumenge a l’Honda Center d’Anaheim, Califòrnia. Hores més tard The Notorious va contestar: "Tinc els collons enormes, tinc quatre fills". Més enllà de l’espectacle, d’aquestes amenaces es desprenen un parell d’anuncis interessants per a les arts marcials mixtes (MMA). L’UFC (Ultimate Fighting Championship) desembarcarà a Espanya i McGregor podria lluitar al Santiago Bernabéu.

El president de l’UFC, Dana White, va confirmar la possibilitat de portar la franquícia a Madrid pròximament conscient de la grandíssima oportunitat de mercat que s’obre després de la victòria del Matador. Per la seva part, Lawrence Epstein, vicepresident i director d’operacions de la promotora, va obrir la porta que l’esdeveniment vingués a Barcelona.

Mai abans l’UFC havia mirat amb ulls tan llaminers el sud d’Europa, i és que abans de l’aparició de Topuria, ben pocs a Espanya seguien aquesta competició. Però el boom ha sigut tan gran que fins i tot s’estudia la possibilitat d’incorporar altres lluitadors espanyols que despuntin, com Joel Álvarez, que està desenvolupant una bona trajectòria en el pes lleuger d’UFC.

Només un lluitador amb un aplom i una conducta tan mediàtica com la de Topuria podria haver desencadenat aquesta decisió tan estratègica. És un showman, té un discurs agressiu i atractiu per a mitjans i marques i sempre està envoltat de famosos i esportistes de primer nivell.

L’atracció de McGregor

Si hi ha un nom propi en aquest esport és sens dubte el de Conor McGregor. Podria dir-se, de fet, que part del personatge que ha creat Topuria, s’ha inspirat en ell, en la seva llegenda. Va ser un lluitador totalment implacable alhora que macarra i transgressor. No casava amb els convencionalismes i feia gala sempre d’un ego i una fanfarroneria que molts veuen avui en Topuria. Però tot i haver-se convertit en el primer lluitador de la història a ser doble campió d’UFC, ostentant el cinturó de pes lleuger i ploma simultàniament, la llegenda fa gairebé tres anys que no puja a l’octàgon.

Notícies relacionades

El 2021 es va trencar el turmell en un combat contra Dustin Poirier. Molts van creure que seria la tercera (i ja definitiva) retirada oficial del lluitador, però l’any passat va sorprendre anunciant que s’enfrontaria a Michael Chandler el juny del 2024. No obstant, i malgrat que finalment McGregor tornés a rodar, no quedaria assegurada una lluita contra el Matador.

The Notorious va lluitar en pes ploma per última vegada el desembre del 2015. Llavors ja feia duríssims talls de pes per poder lluitar, però ara, gairebé una dècada després, seria gairebé impossible que baixés de 65,8 quilos. Després de la lesió de turmell, l’irlandès ha cultivat un físic molt més gros i musculós. ¿Podria Ilia pujar de categoria? Tècnicament sí, però seria una decisió poc habitual per a un flamant nou campió. Abans de canviar, l’habitual és lluitar per reforçar el títol en la que s’ha guanyat. Tot i així, Topuria està convençut que aconseguirà tancar aquest combat sigui com sigui.