La frustració sense fi de Paula Badosa

La tennista catalana, que va arribar a ser número 2 l’abril del 2022, es va tornar a retirar entre llàgrimes de dolor a Dubai. L’any passat només va poder jugar 27 partits, amb 18 victòries i 9 derrotes.

La frustració sense fi de Paula Badosa

JORDI GRÍFOL

2
Es llegeix en minuts
JORDI GRÍFOL

Paula Badosa negava amb el cap. Mirava a terra. I li van començar a saltar llàgrimes. Al costat d’ella, el seu metge i el seu fisioterapeuta. En el seu debut a Dubai davant la suïssa Lulu Sun (181è WTA), Badosa (74è WTA) va haver d’abandonar de nou per lesió, amb molèsties al maluc esquerre, després de cedir el primer set (6-4).

Uns dolors físics interminables que la persegueixen i que la van mantenir sis mesos fora de la competició l’any passat. Les llàgrimes d’alegria de quan es va convertir en la primera dona espanyola en guanyar Indian Wells s’han convertit des de fa temps en llàgrimes de frustració.

La caiguda en el rànquing ha sigut ràpida i dura. L’abril del 2022 va arribar a ser la segona millor tennista del circuit. Uns quarts de final a Roland Garros 2021 i als Jocs de Tòquio i les victòries a Indian Wells 2021 i Sydney 2022 la feien somiar amb un Grand Slam. Fins que les lesions li van negar aquests somnis. Una fractura vertebral per estrès a l’L4 al maig la va fer estar sis mesos fora de les pistes. Va passar del lloc 2 al 100.

"M’agradaria no ser on soc. Mentalment em costa assimilar-ho. Soc una persona competitiva i orgullosa, així que no ho passo bé en aquesta situació", assegurava Badosa, ara establerta a Dubai. "Això és un procés i vinc d’estar set mesos en un sofà, sé que costarà temps arribar al meu millor nivell. Però com que m’he vist al nivell més alt, em costa acceptar veure’m així", afegia.

Els dolors no cessen

Notícies relacionades

Havia reaparegut aquest any per afrontar el primer Grand Slam. Va perdre contra Bernarda Pera a Adelaida en un partit per agafar rodatge. A l’Open d’Austràlia, 194 dies després, va tornar a aixecar el puny en una pista. I ho va fer dues vegades, primer contra la nord-americana Townsend i després contra la russa Pavlyuchenkova. A tercera ronda va cedir contra la nord-americana Anisimova.

Els dolors havien remès, però seguien allà. Ella mateixa havia admès que la lesió d’esquena és complicada i pràcticament crònica. I a Tailàndia, va arribar la primera retirada de l’any, de nou afligida per mals d’esquena. A principis de febrer va disputar el torneig de Doha, on va caure en segona ronda, i a Dubai va tornar a abandonar. Als 26 anys, Paula Badosa ha hagut de llançar la tovallola en fins a 32 ocasions. L’any passat només va poder disputar 27 partits, amb un balanç de 18 victòries i 9 derrotes.