FUTBOL

Mbappé comunica al PSGque marxarà aquest estiu

El Madrid és el més ben situat, després dels seus intents del 2021 i el 2022, per fitxar l’estrella

Fonts internes del club parisenc indiquen a la premsa francesa que la seva estrella els ha dit que no renovarà. Ni el club ni l’entorn del jugador s’han manifestat de manera oficial

Mbappé comunica al PSGque marxarà aquest estiu

enric bonet

2
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

¿Fumata blanca en l’etern culebró de Kylian Mbappé? Diversos mitjans francesos van assegurar ahir que l’estrella francesa ja ha comunicat al president del París Saint-Germain, Nasser Al-Khelaïfi, que no renovarà i deixarà l’equip l’estiu que ve. Així ho van precisar fonts internes del club a L’Équipe, RMC Sport o Le Monde. Tot i que no ha sigut confirmada pel jugador ni el seu entorn, la informació reforça els rumors de les últimes setmanes. Aquests ja apuntaven que la hipòtesi que cotitzava més a l’alça era un futur lluny del Parc dels Prínceps, i potser al Bernabéu.

El dia després que el PSG guanyés 2-0 la Reial Societat en l’anada dels vuitens de final de la Champions es va entreveure un dels moviments més significatius del pròxim mercat de fitxatges. Després d’haver renovat per només dos anys el maig del 2022, la carrera de Mbappé, de 25 anys, a París semblava tenir data de caducitat: el 30 de juny del 2024. Així passarà segons les informacions publicades per la premsa. Els representants de Mbappé no han reaccionat a l’anunci oficiós que deixarà el PSG. I la confirmació oficial encara podria trigar unes quantes setmanes o mesos.

La vigília de la Champions

El diari L’Équipe, principal rotatiu esportiu del país, explica que Mbappé va comunicar la seva decisió als dirigents del PSG dimarts, el dia abans del duel contra la Reial. Per forçar-lo a renovar o anar-se’n a través d’un traspàs, la direcció del club ja havia deixat la seva estrella fora d’una gira per l’Àsia durant l’estiu passat. "Si es vol quedar, ha de firmar un nou contracte. No podem deixar que se’n vagi gratis un dels millors jugadors del món", va declarar al juliol Al-Khelaïfi. Al final, Mbappé es va imposar en aquest pols, a canvi de renunciar a una part de les primes de la seva fitxa.

Llevat d’un gir inesperat de guió, el set se n’anirà de París sense deixar ni un euro a les arques del club parisenc. L’equip que l’incorpori no haurà de pagar un traspàs, però sí donar-li una elevadíssima fitxa –l’estrella ja compta amb un salari de més de 70 milions d’euros bruts a l’any, un dels més elevats del planeta futbol–, a més d’una astronòmica prima de fitxatge.

Una vegada s’ha revelat una part essencial del fulletó Mbappé, queda per saber quina serà la seva pròxima destinació. Després d’haver intentat el seu fitxatge durant l’estiu del 2021 i el 2022, el Reial Madrid apareix com el millor posicionat. Segons RMC Sport, no obstant, al PSG no tenen constància d’"un acord total" entre el conjunt merengue i el davanter francès. El periodista italià Fabrizio Romano, especialista en el mercat de fitxatges, ha indicat a la xarxa social X que l’oferta actual del Madrid resulta inferior a la que li va proposar fa dos anys.

Notícies relacionades

Una enorme operació

A part del conjunt espanyol, només els grans d’Anglaterra (Liverpool, Manchester United, City, Arsenal...), potser el Bayern de Munic i els equips de l’Aràbia Saudita –una possibilitat poc atractiva per a una jove estrella com Mbappé– disposen del múscul econòmic per afrontar una operació d’aquest estil. Malgrat no requerir el pagament d’un traspàs, només el salari i la prima de fitxatge la convertiran en una de les més cares dels pròxims mesos. El culebró comença a aclarir-se, però encara no s’ha acabat.