L’energia de Jabari Parker inspira el Barça a Manresa

L’equip de Grimau suma un nou triomf al Nou Congost abans de repetir duel a la Copa. El Joventut aconsegueix una meritòria victòria a Vitòria.

2

El Barça va aconseguir ahir una victòria de molt ofici al Nou Congost (77-87) davant un Baxi Manresa que va posar les coses molt complicades als jugadors de Roger Grimau, a l’avantsala de l’enfrontament de quarts de final de la Copa del Rei que els dos equips disputaran divendres.

Els triples dels blaugrana, que fins al descans van obtenir un excel·lent percentatge del 70%, van ser clau per a l’esdevenir d’un partit en què va destacar Jabari Parker, autor de 16 punts. L’astre americà va ser decisiu en els últims minuts del duel.

Mat espectacular

L’argentí Juan Pablo Vaulet va sostenir els locals amb la seva energia i va arribar un parcial dels manresans culminat per una de les jugades de la temporada: Dani Pérez va fallar un triple, però en el rebot ofensiu Devin Robinson va saltar per sobre de Willy Hernangómez i va fer un mat espectacular (38–44, m. 20). I per tancar la primera meitat, un nou triple de Satoransky va deixar el marcador en 38-47 al descans al Nou Congost.

El Baxi Manresa va aconseguir posar-se per primera vegada per davant en l’inici de l’últim període gràcies a un parcial de 4–0 culminat per un espectacular mat de Brancou Badio (65–64, min. 31).

Exhibició d’Andrés Feliz

Malgrat això, el Barça no es va espantar i ràpidament li va capgirar la truita amb quatre punts consecutius de Rokas Jokubaitis. En un final de partit una mica més que igualat, va aparèixer de nou la figura de Parker en els últims tres minuts amb quatre punts consecutius per tancar el xoc i confirmar la victòria del Barça per 77–87.

A Vitòria, d’altra banda, el base dominicà del Joventut Andrés Feliz va destruir ahir el Baskonia amb un partit imperial i un triple final que va donar la victòria als de Badalona per 78–81 en un duel directe pel play-off.

El director de joc va firmar 34 crèdits de valoració amb 27 punts, 8 rebots i 7 assistències i un es va carregar l’equip basc que no va encertar per enviar el xoc a la pròrroga. Tomic va acompanyar a la perfecció el dominicà amb 15 punts i amb prou feines va trobar cap oposició a la pintura.

Baxi Manresa: Taylor (3), Badio (12), Vaulet (12), Robinson (15), Geben (7) –cinc inicial; Williams (12), Steinbergs (7), Sagnia (2), Mawugbe (4), Oriola (-) i Pérez (3).

Barça: Satoransky (15), Laprovittola (5), Kalinic (5), Parker (16), Vesely (3) –cinc inicial; Willy (12), Jokubaitis (9), Brizuela (12), Abrines (-) i Parra (10).