EL PARTIT DE MONTJUÏC

El Granada, penúltim, i el Madrid, líder, obliguen el Barça a guanyar

Ter Stegen i Raphinha tornen a l’equip. «No podem fallar com el dia del Vila-real», assegura Xavi, que espera mantenir la ratxa iniciada després d’anunciar el seu adeu al juny

Xavi i la sanció a Vitor Roque: «Us vaig prometre no parlar dels àrbitres i no us puc fallar»

El Granada, penúltim, i el Madrid, líder, obliguen el Barça a guanyar

JOAN doMÈNECH

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Donada la circumstància que el duel del Bernabéu presentava l’oportunitat de retallar distàncies respecte a un dels dos predecessors, l’única ocupació de Xavi era no desaprofitar-la avui. "No podem fallar com vam fallar el dia del Vila-real", admetia l’entrenador del Barça respecte al dia de l’hecatombe. Per l’escandalós 3-5 i les conseqüències que va desencadenar. Una, primordialment: la seva renúncia futura a continuar com a entrenador la temporada vinent.

El resultat de Madrid només permetrà acostar-se al Girona per desbancar-lo del subcampionat algun dia i evitar que l’equip blanc cavalqui amb una distància de 10 o més punts. El Barça no pot concebre res més que no sigui la victòria contra el Granada, penúltim amb només dos triomfs en 23 jornades i candidat al descens.

El Barça ha encadenat dues victòries (1-0 contra l’Osasuna i 1-3 contra l’Alabès) que corroboren, segons Xavi, la bondat de la dràstica decisió que va prendre aquella nit. Decisió de la qual no es penedeix –"s’ha notat la reacció dels jugadors, havíem d’alterar aquella dinàmica", ha observat– ni pensa rectificar. "No ha canviat res, ho vaig deixar molt clar", va respondre, eludint els rumors que deien que podria fer marxa enrere i continuar al Barça si hi hagués un gran final de temporada.

Un tècnic "més motivat"

"Em centro en el dia a dia, no penso ni en el Celta [Vigo és la següent sortida de lliga] ni en el Nàpols [la tornada de la Champions a continuació]", va assegurar. Tampoc té motius per reconsiderar el seu comiat en diferit. "Estic més motivat sabent que cada vegada em queda menys en el càrrec", va confessar, com si s’hagués alliberat de tota la pressió. Se sent "emocionat" amb la resposta dels futbolistes i "involucrat" en el futur del club opinant i ajudant Deco a planificar la pròxima campanya perquè és el seu amic i perquè ell estima el Barça.

Però Xavi encara ha de carregar amb la pressió. Encara s’asseu a la banqueta del Barça i seva serà la responsabilitat dels resultats. No obstant això, el panorama sembla que es va aclarint amb la gradual recuperació dels lesionats o, en el seu defecte, amb la fantàstica aportació dels recanvis, és a dir, els joves del planter.

El Barça torna a tenir dues baixes aquesta jornada (el sancionat Vitor Roque i el lesionat Oriol Romeu) i registra dues altes. En l’operació de sumes i restes surt guanyant, ja que cauen dos suplents i emergeixen dos titulars.

Romeu no es va entrenar ahir i descansa per recomanació mèdica. Vitor Roque no ha obtingut la indulgència dels comitès de Competició ni la d’Apel·lació. El primer va rebutjar les al·legacions del club perquè li fos retirada la segona targeta groga –el club no va demostrar amb el vídeo que Martínez Munuera s’equivoqués al parlar de "cop temerari a un adversari"– i el segon va ignorar el recurs contra el càstig.

Ni àrbitres ni comitès

Notícies relacionades

"No parlaré més dels àrbitres, us ho vaig prometre i no us puc fallar", esgrimia el terrassenc per no pronunciar-se sobre els dictàmens dels comitès. Xavi es va emparar en el jurament que va fer a Mendizorrotza la jornada passada sobre l’"error, un altre error" de Martínez Munuera, que en les dues targetes que va ensenyar a Vitor Roque estava d’esquena a l’acció.

Reapareix Marc André ter Stegen, absent des del novembre, i torna Raphinha, titular amb menys rotunditat per la competència de Lamine Yamal al mateix lloc, però el fitxatge més car de l’era Xavi. "Són compatibles", va intervenir el tècnic. Iñigo Martínez va reaparèixer la setmana passada, João Cancelo va recuperant la forma i Andreas Christinsen insinua maneres per exercir de migcampista amb solvència i eliminar un dels grans problemes de la temporada. El jugador danès es va desenvolupar amb eficàcia a Vitòria i va permetre avançar Gündogan i Pedri, "dos jugadors amb talent per a la passada definitiva", per acostar-los a Lewandowski.

Temes:

Granada