Lamine Yamal i Lewandowskii cap davanter més

Lamine Yamal i Lewandowskii cap davanter més

JOAN doMÈNECH

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Set migcampistes i dos davanters. De la mateixa manera que es desconeix qui organitzarà el joc del Barça contra el Granada després de la inserció d’Andreas Christensen com a pivot contra l’Alabès, sí que pot assegurar-se qui seran els que intentaran rematar-lo: Lamine Yamal i Robert Lewandowski. Són els únics davanters disponibles que té Xavi. No passa un partit sense que el Barça es cobri una nova baixa, i la de Vitòria és Vitor Roque per sanció.

La meteòrica expulsió del brasiler (va aguantar tot just 13 minuts al camp, des que va substituir Gündogan en el 59 i va ser expulsat en el 72 per Martínez Munuera) deixa sense recanvi els dos davanters titulars indiscutibles. Indiscutibles per rendiment i per falta de recanvis. Ferran Torres, Raphinha i João Félix estan de baixa.

En aquells 13 minuts Vitor Roque va desplegar una hiperactivitat que el va convertir en el segon més jove del segle a marcar i ser expulsat després de Fernando Torres (Atlètic) i el segon expulsat més ràpid del Barça. Ansu Fati va trigar quatre minuts des que va entrar en el descans del Barça-Espanyol (19-20) i Munuera Montero li va ensenyar la vermella en el minut 49. Vitor Roque en va veure dues de grogues: la primera per un cop a Tenaglia en el minut 67 i la segona per una disputa amb Rafa Marín (m. 72) "per colpejar amb el peu a la cama d’un adversari de manera temerària", va interpretar Martínez Munuera.

"Recorrerem aquesta groga a Vitor Roque", va anunciar Xavi, ja que la jugada no correspon amb la redacció de l’àrbitre. El vídeo serà l’argument principal en les al·legacions que es presentaran al Comitè de Competició.

"Un error, un altre error"

"És un error, un altre error", va emfatitzar Xavi, sense precisar si es referia a la col·lecció de decisions contràries que han afectat el Barça o al·ludia directament a Martínez Munuera, que en el Barça-Madrid de la Supercopa va xiular un penal d’Araujo a Vinícius i va fer fora l’uruguaià amb dues grogues.

Notícies relacionades

Si les al·legacions o el recurs posterior al Comitè d’Apel·lació en segona instància prosperessin, Vitor Roque podria participar contra el Granada. Altrament, els recanvis per a Lamine Yamal i Lewandowski només podrien ser dos jugadors del filial: Marc Guiu (18) i Pau Víctor (22). Els altres estan lesionats. Guiu ja va solucionar una papereta en el seu debut estel·lar contra l’Athletic el 22 d’octubre amb el gol del triomf. També va marcar a Anvers, en la seva estrena a la Champions. No ha arribat encara el moment de Pau Víctor, convocat en quatre ocasions.

Raphinha és el davanter més pròxim a reaparèixer. Va caure l’11 de gener amb una ruptura al bíceps femoral de la cama esquerra. João Félix es va fer un esquinç al lligament lateral extern del turmell dret el 29 de gener. Descartat, així mateix, està Ferran Torres, caigut als set minuts del Barça-Osasuna, lesionat al bíceps femoral dret.