El Barça es juga el segon títol del curs a San Mamés

Els blaugranes s’enfronten avui a un Athletic que comptarà amb la pressió que exerceix sempre l’afició de San Mamés. Els últims precedents copers no són bons per als blaugranes.

El Barça es juga el segon títol del curs a San Mamés

JOAN domènech

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Segon títol en joc. No és la final ni la primera eliminatòria de Copa, després dels entremesos amb el Barbastre i l’Unionistas. El duel contra l’Athletic a San Mamés té el caràcter decisori dels dos anteriors, però de desenllaç molt més incert per la dificultat que comporta batre un adversari de la mateixa categoria i d’aquest nivell: tot just tres punts de diferència a la Lliga.

Un duel a cara o creu, davant un rival que no volien els blaugrana (tampoc els blanc-i-vermells) i en un decorat indesitjat (només per als blaugrana). En un San Mamés "que rugeix sempre" però que ara rugeix amb més decibels entre la ferocitat dels seus jugadors i l’olor de sang que senten al veure les debilitats exhibides pels seus visitants. El clàssic dels clàssics de la Copa escoltarà de fons el rumor de la tempesta arbitral, que rebrotarà quan José María Sánchez Martínez, l’àrbitre murcià conegut com a Manolete, xiuli una acció mig polèmica. Una espurna activarà el tro de les repercussions. Per més que Xavi digués: "La polèmica és a Madrid, no aquí".

No. La polèmica és nòmada. La polèmica és una acompanyant que es traslladarà, per descomptat, a Bilbao per cobrar protagonisme a la mínima oportunitat. San Mamés és un escenari procliu pel molt que hi ha en joc (un títol, tot i que en realitat estigui a tres partits d’entregar-se) i per l’Athletic "intens i agressiu" que "executa la pressió molt bé".

Res a veure amb Sevilla

Notícies relacionades

"Tindrem menys temps per pensar amb la pilota als peus", va dir Xavi sobre un factor molt rellevant per al joc del Barça. El panorama molt diferent del que va disfrutar l’equip en la seva visita al Betis, on va poder esplaiar-se i va recuperar "les bones sensacions" que han elevat l’optimisme del grup. De Xavi almenys, que és l’únic que parla, malgrat que va reiterar que veia "molt difícil guanyar aquesta Lliga" pels errors arbitrals.

És o serà difícil conquerir la Lliga pels errors propis. Però a la Copa no hi ha avantatges ni desavantatges, a part del factor camp, que ha exercit la seva influència en les dues últimes eliminatòries a partit únic. Totes dues es van disputar a San Mamés i totes dues les va guanyar l’Athletic. La primera (2019-2020) es va decidir amb un gol d’Iñaki Williams en el minut 92 (1-0); la segona (2021-2022), amb un de Muniain en el 106 (3-2).

Temes:

Bilbao Betis