LES REACCIONS

Xavi critica les ajudes arbitrals al Madrid i veu difícil guanyar la Lliga

El tècnic blaugrana va reivindicar el seu equip després de la victòria i va valorar l’escàndol del Bernabéu: «Ja ho vaig dir a Getafe, vaig veure coses que no em quadraven».

Xavi critica les ajudes arbitrals al Madrid i veu difícil guanyar la Lliga

Laia Bonals

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavi Hernández va marxar del Benito Villamarín molt satisfet. El tècnic de Terrassa va tornar a respirar després de la reacció del seu equip davant un partit que, malgrat dominar, se’ls va posar costa amunt per errors puntuals. "Tant de bo ens serveixi per fer un pas endavant. Vam parlar de fer aquest clic i tant de bo sigui avui aquest dia. Fins ara estava patint, avui hem disfrutat sobre el camp", va reconèixer orgullós del seu equip en la victòria contra el Betis, que va titllar d’"un partidàs" tot i que no ha sigut un enfrontament "rodó" per haver encaixat dos gols.

El tècnic no va tirar pilotes fora amb la polèmica de la jornada: l’arbitratge al Madrid-Almeria. "Em quedo amb una reflexió de Garitano, entrenador de l’Almeria i d’Alfredo Relaño, molt bon periodista. Serà molt difícil guanyar aquesta Lliga. Ja ho vaig dir a Getafe. Vaig veure coses que no em quadraven. Cal continuar guanyant però hi ha coses que no controlem. Ho ha vist tothom avui", va apuntar Xavi .

"Recordo el penal de Getafe, el clamorós a Raphinha a Vallecas i el gol de Granada. Ja portaríem sis punts més. No són excuses, són realitats", va afegir.

Aquest arbitratge va impedir al Barça acostar-se al Madrid malgrat el seu gran triomf a Sevilla, més sofert del que semblava al principi. "Estàvem molt bé quan ens han marcat dos gols. Teníem el partit controlat i hem dominat molt el Betis. Se’ns ha complicat quan no ens hem entès i aquest gol ens ha posat una mica tensos. I a partir d’allà ha arribat l’empat", va relatar el tècnic del Barça. "El que ens passa és culpa nostra, avui amb 0-2 hem encaixat amb massa facilitat, em preocupen les àrees però sobretot la nostra. En un dels nostres millors partits, era dia per guanyar folgadament, però de sobte et veus amb un 2-2 que em semblava molt injust", afegia.

"Amb joves i personalitat"

Notícies relacionades

"L’equip ha estat molt bé i això és un pas endavant. Amb jugadors joves i amb personalitat. La gent barcelonista haurà disfrutat amb el partit d’avui", afegia el tècnic satisfet. De noms propis del partit contra el Betis se’n destil·len uns quants, però Xavi va voler remarcar el paper transcendental i determinant de Ferran Torres, que ha consolidat un canvi de dinàmica. "Ferran ha girat la truita ell sol. Vaig parlar amb ell a l’estiu. Em va enviar un missatge preciós en el qual em deia que estava disposat a triomfar al Barça i així està sent. És de les persones i futbolistes en què més fortalesa mental he vist. S’ho ha guanyat a pols", va posar en valor el preparador blaugrana.

L’altre nom propi del partit va ser Pau Cubarsí. El jove central de 16 anys va defensar com un autèntic veterà mentre les cames el van deixar. "Cubarsí és un futbolista molt capacitat. No sembla que tingui 16 anys quan parles amb ell, molt centrat. Estem davant d’un futbolista que marcarà una època al Barça, com Lamine Yamal. Continuem construint futbolistes molt joves, però que tenen una gran maduresa. Hi confiem molt i són el present i futur del club", confessava Xavi Hernández, que va liderar un Barça que mira a San Mamés amb ganes de consolidar el clic.