Premi de la FIFA

Aitana guanya el The Best i es consagra com a reina del futbol

L’estrella culer culmina un any de somni al ser nomenada com a millor jugadora del món per la FIFA i reivindica el paper de les futbolistes com a generadores del canvi

Aitana guanya el The Best i es consagra com a reina del futbol

Laia Bonals

3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Triomfar. Arribar al cim. Aconseguir tots i cada un dels reptes que tenies al cap, fins i tot aquells que no havies arribat a imaginar. Tocar el cel després de superar anys d’obstacles i barreres, amb un sacrifici titànic i una determinació de ferro. Aitana Bonmatí va culminar ahir a Londres el millor any de la seva carrera esportiva amb un altre trofeu, un que l’acredita com la millor futbolista del món mesos després de ser reconeguda amb la Pilota d’Or i altres premis individuals en tota competició que ha disputat. No hi ha lloc per a dubtes. La catalana brilla sobre la gespa i tots es rendeixen a ella.

"Fa dues setmanes, quan acabava 2023, vaig sentir certa nostàlgia. Ha sigut un any excepcional, únic, que recordaré tota la vida. Començar el 2024 recollint aquest premi és un orgull, però el dec als equips als quals he pertangut: Barça i selecció espanyola", va dir en el seu discurs Aitana ja sobre l’escenari amb el trofeu entre les mans. "Companyes, staff, directius, sense vosaltres no seria aquí, recollint aquest premi, ni seria la jugadora que soc. Gràcies, de veritat. Estic eternament agraïda a tots els que no us rendiu i a totes les persones que m’acompanyeu al camí. Estic orgullosa de ser membre d’una generació de jugadores que estan canviant les regles del joc i del món", va sentenciar la millor jugadora del planeta.

Entrada a l’Olimp

Lluny queden aquells anys de dubtes i inseguretats. Aitana Bonmatí ha entrat ja a l’Olimp del futbol i el seu nom estarà per sempre als llibres d’història. No només pels trofeus, que amuntega a mansalva, sobretot des del 2023, sinó pel seu futbol. Aquest que va considerar innegociable de petita, que la va acompanyar dia a dia mentre creixia i en el qual es va enfocar en el moment en què tocava decidir cap a on tirar. La pilota, la seva protegida, que sempre porta enganxada als peus, que mai perd de vista ni en un entrenament.

Aitana porta a dins l’ADN del Barça, entén el joc des de la possessió, el control i la delicadesa amb la pilota i, no en va, és una de les imatges de la Fundació Johan Cruyff. Té aquest respecte i carinyo per la pilota que la fa única.

Elegància i regnat

Aitana Bonmatí, com a figura pública, ha anat creixent de manera exponencial des de fa anys, però va ser el 2023 quan la centrecampista va rebre reconeixements per tot arreu. La catalana és imparable. Dins i fora del camp s’ha convertit en un referent pels seus valors i el seu lideratge i és una de les cares més reconegudes del món del futbol.

Notícies relacionades

Els nervis que van precedir la seva coronació amb la Pilota d’Or es van convertir en decisió i emoció per al trofeu de la FIFA. Aitana va arribar acompanyada de l’expedició culer, però ella va acaparar totes les mirades. Amb un vestit estel·lar de Versace, mateixa marca que va lluir a la Pilota d’Or, va recórrer l’alfombra verda amb un somriure d’orella a orella. Més còmoda sempre sobre la gespa que no sota els focus, la blaugrana ha viscut una transformació en un imatge pública. L’any 2023, sens dubte, no el podrà oblidar i segurament, fins que passi un temps, no sera conscient de tot el que ha aconseguit.

El de millor jugadora del món no va ser l’únic trofeu que va aixecar l’estrella barcelonista. També va formar part de l’onze ideal de la FIFA, compartit amb dues de les seves companyes al Barça, Lucy Bronze i Keira Walsh. Malgrat que en l’esdeveniment es va consagrar la blaugrana com a reina del futbol, l’edició d’aquest any serà recordada pels culers de manera agredolça. Ni Cata Coll, nominada a millor portera, ni Jonatan Giráldez, aspirant a millor entrenador, van ser guardonats en una decisió no exempta de polèmica, tenint en compte la temporada estratosfèrica i plena de títols que van firmar el 2023, tant amb el Barça com amb la selecció espanyola..