Aitana aspira al ple de premis amb el The Best de la FIFA

Aitana aspira al ple de premis amb el The Best de la FIFA

Jordi Otix

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La gala The Best premia avui els millors futbolistes i entrenadors del món amb el dubte entre el màxim golejador del curs, Erling Haaland, o guardonar per última vegada Leo Messi. Amb la certesa, en la categoria femenina que Aitana Bonmatí pot tancar el ple d’honors en una temporada perfecta. La jugadora blaugrana té totes les paperetes per sobre de Linda Caicedo, del Reial Madrid, i Jennifer Hermoso, de Tigres. La culer ha obtingut la Pilota d’Or, el premi a millor jugadora de la UEFA i la Pilota d’Or del Mundial. És l’única persona a la història –home o dona– en guanyar totes les competicions en què ha participat en una temporada sent alhora elegida millor jugadora en totes elles. Serà el primer The Best per a Aitana, que succeirà en el palmarès Alexia Putellas, guanyador en les dues últimes edicions.

Després de tres edicions virtuals per la pandèmia i un any a Milà, els The Best tornen a Londres, tot i que en un altre escenari; del London Palladium es passa a l’Apollo, seu habitual de concerts i amb capacitat per a 5.000 espectadors. Pot ser l’últim gran premi de la carrera de Leo Messi, que apareix entre els tres nominats al costat d’Haaland i Kylian Mbappé.

Notícies relacionades

L’elecció no està exempta de polèmica, ja que el premi cobreix el període entre el 19 de desembre del 2022 –un dia després de la final del Mundial– i el 20 d’agost del 2023. En aquest període, Messi ha aconseguit una Ligue 1 a França, i la Leagues Cup, el seu primer títol amb l’Inter Miami. Davant, hi ha Haaland amb els seus 52 gols en 53 partits i el triplet amb el Manchester City. A més, va trencar el rècord de gols de la Premier League, va ser Bota d’Or i màxim golejador de la Champions League. En un tercer pla queda Mbappé, que va fer 41 gols en 43 partits amb el PSG i una altra Ligue 1.

Tampoc hi ha molts dubtes que Pep Guardiola s’emportarà el seu segon The Best al millor entrenador, després del segon triplet de la seva carrera, per davant dels italians Simone Inzaghi i Luciano Spalletti. Al trofeu de millor entrenador de futbol femení, Jonatan Giráldez i el seu triplet amb el Barcelona competirà contra Sarina Wiegman, que opta al seu quart premi després de portar Anglaterra a la final del Mundial.

Temes:

Haaland FIFA