Nadal cau derrotat a Brisbane i acaba amb molèsties

L’astre balear perd en el tercer partit de la seva tornada a les pistes i sent dolor a la mateixa zona que el va mantenir un any de baixa. Confia que no sigui res.

Nadal cau derrotat  a Brisbane i acaba amb molèsties

JORDI GRÍFOL

2
Es llegeix en minuts
JORDI GRÍFOL

Rafa Nadal va tornar a patir. Va tornar a ser desafiat. I va acabar derrotat contra un Jordan Thompson (55è del rànquing mundial) que va firmar un dels millors partits de la seva carrera (7-5, 6-7, 3-6), que es va allargar fins a les 3 hores i 18 minuts. Després de dues còmodes victòries, Nadal es va trobar a Brisbane amb el seu primer gran repte després de 349 dies sense competir. Una prova total per continuar agafant rodatge competitiu de cara a l’Open d’Austràlia.

Nadal va tenir el triomf a les mans, amb tres pilotes de partit, però l’australià va resistir i va acabar vencent. Encara no és el moment del manacorí, que va acabar amb molèsties al maluc acabat d’operar. "El dolor és al mateix lloc, però sento que és una cosa més muscular pel cansament. La temporada passada era el tendó i la sensació va ser completament diferent perquè ho vaig notar molt més. Avui no he sentit res, el que passa és que al ser el mateix lloc t’espantes més", va reflexionar.

Malgrat començar de manera letal des del servei, com va fer contra Kubler i Thiem, aviat se li va presentar a Nadal el primer gran trencaclosques des de la seva tornada. Jordan Thompson, amb la gorra cap enrere, es va mostrar desafiador, amb molt més ritme i millor mà que els rivals previs; en part potser perquè no va haver de saltar a la pista en la segona ronda per una gastroenteritis del seu contrincant, Humbert.

Tres pilotes de partit

L’australià va incomodar Nadal, el va fer dubtar des del principi i li va aconseguir esgarrapar un break, el primer que concedia el balear en tot el torneig. Thompson es movia per tota la pista, tornant amb potència cada bola. El set més exigent des de la tornada després de gairebé un any de competició es va saldar a l’hora i 11 minuts per a Nadal (7-5).

Al segon set, Nadal va tenir una bola de partit, però Thompson l’hi va negar. El mateix va fer al tie-break en què es va resoldre el set, sobreposant-se a un 3-0 i salvant dos match points més per forçar el tercer set.

L’oceànic, derrotat als dos enfrontaments previs contra Nadal, no volia capitular aquesta vegada. I no ho va fer. El tercer set va acabar per ser extenuant. Nadal va demanar temps mèdic per tractar unes molèsties al maluc. I Thompson va posar la rematada al seu esforç, i així va aconseguir passar a semifinals. Nadal va vorejar el triomf, però no va acabar de lligar el sac.

"He pogut jugar bé aquests partits. Poden passar moltes coses amb el cos després d’un any sense jugar. He d’acceptar les coses tal com venen. Esperem que sigui només això, que el múscul estigui cansat. Seria un procés normal d’això. Si és només això, perfecte", va apuntar el balear.

Notícies relacionades

Mantenir la calma

Malgrat marxar trist i dolgut, va mantenir la fe després d’una llarga recuperació: "No vaig venir aquí per guanyar tornejos, vaig venir per intentar tornar de la manera més positiva. Espero que demà o demà passat la sensació a la cama estigui bé. Això serien notícies molt bones. Si no em trobo bé, em faré uns tests i ja veurem. Ara és moment de mantenir la calma i esperar", va concloure Nadal.

Temes:

Rafa Nadal