Alexia entra avui al quiròfan per les molèsties al genoll

La capitana blaugrana se sotmetrà a una artroscòpia per examinar a fons l’articulació, malmesa des del mes de novembre.

Alexia entra avui al quiròfan per les molèsties al genoll

L. B.

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les molèsties al genoll esquerre d’Alexia Putellas continuen i, malgrat descartar una lesió greu a l’articulació on es va trencar el lligament encreuat la temporada anterior, passarà per quiròfan. Amb aquest objectiu, Alexia se sotmetrà a una artroscòpia al genoll per conèixer el motiu de les molèsties que li impedeixen estar al 100%. La intervenció anirà a càrrec del doctor Joan Carles Monllau, a la Clínica Dexeus, el mateix que va operar la capitana del Barça quan es va trencar el lligament encreuat abans de l’Eurocopa de l’estiu passat.

Malgrat que les diverses proves i escàners realitzats tant al FC Barcelona com a la selecció espanyola han descartat una lesió de gravetat, s’ha optat per una artroscòpia senzilla per examinar a fons el genoll, una decisió que ha pres Alexia en les últimes hores després de consultar amb els metges.

Inflamació

Fins al moment, Alexia Putellas s’ha fet diverses proves al genoll on es va trencar l’encreuat i no han vist mai res. Per això, ara se sotmetrà a una artroscòpia d’observació per veure què hi ha, tenint descartat ja que sigui una cosa greu. "Pot ser una inflamació petita o una cosa així, però no se sap fins que no es faci l’artroscòpia", relaten fonts pròximes a la futbolista.

Alexia, que també està immersa en la renovació del seu contracte, té ara l’únic objectiu de recuperar-se totalment de la lesió que ha anat arrossegant des del partit de la fase de grups de la Champions contra el Benfica el 14 de novembre. Després d’obrir la llauna contra l’equip portuguès en aquest partit europeu, la capitana va començar a queixar-se del genoll esquerre. Havia notat alguna cosa.

Aquest genoll en què es va trencar l’encreuat l’any passat i que la va mantenir apartada de l’equip massa mesos. El que va maleir en incomptables ocasions. D’aquest genoll es queixava quan s’acostava a la banda a parlar amb els metges. Es tocava just la part posterior mentre relatava que havia notat una estrebada.

Després d’un mes, les molèsties de la futbolista no acaben de desaparèixer. Alexia continua de baixa i s’estava sotmetent a un tractament conservador durant els últims 15 dies que no ha donat fruits malgrat que des del club eren optimistes. Per això, l’estrella blaugrana se sotmetrà a una artroscòpia aquest dimecres 27 de desembre, sense cap tipus de complicació en aquesta i sense res estructural.

¿Què és una artroscòpia?

Notícies relacionades

"Es tracta d’una tècnica quirúrgica mínimament intrusiva que serveix per, a través d’un telescopi que té uns 4 mm de diàmetre, poder explorar una articulació. El que es faci dins del genoll és el que determinarà la lesió i la recuperació", relata el doctor Cugat, especialista en aquest tipus d’intervencions. Mitjançant aquesta tècnica es poden fer operacions (d’encreuat, de menisc, de lligament...), però en aquest cas només és per revisió, per veure què hi ha i com està l’articulació després del cop que va patir en el partit contra el Benfica.

Aquest procés quirúrgic es realitza amb 2 o 3 orificis d’entrada i es fa sota anestèsia. Depenent del temps al quiròfan i de la quantitat d’anestèsia utilitzada, a més de les lesions tractades, la rehabilitació serà més o menys llarga. "Això sí, és indispensable un temps de rehabilitació per recuperar la musculatura, sobretot del quàdriceps," afegeix Cugat.