Víctor Francos plega del CSD després de presidir-lo cinc mesos

El polític català, que deixa diverses carpetes obertes, diu que es tracta d’«una decisió personal per iniciar un nou repte professional».

Víctor Francos plega del CSD després de presidir-lo cinc mesos
1
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

El president del Consell Superior d’Esports (CSD) des del juliol passat, Víctor Francos, va anunciar ahir la seva dimissió del càrrec. "El dia d’avui, vull anunciar la meva renúncia al càrrec de president del CSD, una decisió meditada que atén a raons professionals", va explicar en un comunicat. Francos, que va substituir fa cinc mesos en el càrrec José Manuel Franco, va dir que es tracta d’"una decisió personal per iniciar un nou repte professional".

Notícies relacionades

Francos abandona el càrrec amb multitud de carpetes de màxima importància obertes. La més urgent té a veure amb la publicació de l’ordre ministerial que servirà de base per a l’elecció d’un nou president de la RFEF. La publicació definitiva del text al BOE s’està retardant a causa dels més de 1.400 folis d’al·legacions rebuts per les parts implicades, un volum per sobre de l’esperat. Els pròxims mesos, a més del procés electoral per designar un successor definitiu de Luis Rubiales al capdavant de la federació, el CSD també ha d’acabar de lligar els detalls del Mundial 2030, que Espanya organitzarà de manera conjunta amb Portugal i el Marroc, a més d’ultimar els detalls per a la gran cita esportiva del 2024, els Jocs Olímpics de París.

De fet, aquesta agenda era un dels arguments de la ministra d’Educació i Esports, Pilar Alegría, per mantenir Francos, malgrat que era un home de la plena confiança d’Iceta. La ministra estava determinada a conservar la seva confiança en ell, però ara haurà de buscar un substitut. n