«Fa 125 anys que estimem la pilota»: el lema del Barça del seu pròxim aniversari

Joan Laporta i David Carabén, el comissionat del club, presenten els actes del 125è aniversari que se celebrarà el 2024

«Fa 125 anys que estimem la pilota»: el lema del Barça del seu pròxim aniversari

Javi Ferrandiz

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El gerent Armand Carabén va ser un dels dirigents del Barça que va idear i va participar en els actes del 75è aniversari del club, i el seu fill, David Carabén, escriptor i músic, llicenciat en Ciències Polítiques, experiodista de Barça TV i res més que soci, sense càrrec a la junta, és el comissionat per dirigir els actes del 125è aniversari que se celebrarà el 2024.

«Volem celebrar que estem vius, que encara hi som, que volem estar en els 125 anys, que volem celebrar que encara som fidels a allò que ens distingeix dels altres clubs del món», va explicar Carabén en la lectura del manifest que estableix el marc conceptual dels actes que se celebraran.

Vocació diferent

«El que distingeix al Barça», va precisar Carabén, «no és un afany d’originalitat», que podria trobar-se en «el model de propietat de socis i sòcies, cada vegada més excepcional» en comparació amb els altres grans clubs en poder d’oligarques, milionaris i governs. O en la vocació poliesportiva de l’entitat que es deriva que «no hi ha una sola manera de ser del Barça».

El signe de distinció, concloïa Carabén, és que el Barça, al llarg d’un segle i quart, conserva una de les idees fundacionals dels seus artífexs: «Fa 125 anys que estimem la pilota».

La pilota com a símbol

I aquesta pilota és l’objecte central del logotip de l’entitat per emmarcar els actes commemoratius que desembocaran el 29 de novembre del 2024 amb la tornada del primer equip a l’encara inconclús Camp Nou.

Notícies relacionades

Una pilota dins de l’escut dibuixant el número 125 amb les imaginàries costures de les pilotes antigues, moltes de les quals eren a l’escenari de l’Auditori 1899 on Carabén i Joan Laporta, el president, van compartir la presentació del manifest de les activitats juntament desenes de personalitats vinculades al club, actuals i del passat. Tots van acabar bufant les espelmes d’un pastís.

A més del logo, es va estrenar una nova versió, més modernitzada, de l’himne del Barça, que va ser creat el 1974, amb motiu del 75 aniversari, interpretada per l’Orfeó Català.