Petó de Rubiales

Del Amo i un amic d’Hermoso confirmen al jutge les pressions en el vol de tornada de Sydney

El president del Comitè Nacional de Futbol femení declara com a testimoni en la causa de l’Audiència Nacional pel petó de Rubiales

Del Amo i un amic d’Hermoso confirmen al jutge les pressions en el vol de tornada de Sydney

EP

2
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

La investigació judicial pel petó a la boca que l’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales va fer a la boca a la jugadora Jenni Hermoso després de la victòria de la selecció espanyola de futbol l’agost passat a Austràlia concreta les suposades pressions patides per la davantera després de l’esdevingut, entre altres escenaris en el vol de tornada a Espanya.

Aquest dijous han declarat en aquest sentit davant el jutge de l’Audiència Nacional Francisco de Jorge tant el president del Comitè Nacional de Futbol Femení, Rafael del Amo, com un amic d’Hermoso, tots dos presents a l’avió.

Ja el 25 de setembre passat el germà de la jugadora, Rafael Hermoso, que l’acompanyava durant el viatge, va apuntar que l’exseleccionador femení Jorge Vilda es va dirigir a ell per aconseguir que la jugadora restés importància a l’esdevingut, i les diligències practicades aquest dijous abunden en aquest sentit, segons fonts presents en la declaració. 

Contradiccions

Sobre Del Amo, les mateixes fonts concreten que el seu testimoni ve a ratificar alguns fets perifèrics que corroboren l’ocorregut a l’aeronau, concretament que va presenciar com Rubiales va demanar al llavors seleccionador Jorge Vilda que parlés amb el germà de la jugadora, confirmen a ‘El Periódico d’Espanya’, del grup Prensa Ibérica, fonts del cas.

Això entraria en contradicció amb les manifestacions exculpatòries tant de l’expresident com de l’exseleccionador negant la petició a Rafael Hermoso de cap intermediació. Del Amo ha afegit que durant el viatge es va parlar de l’episodi del petó però no amb intenció de coaccionar, sinó de buscar «consensos», informa Europa Press.

Després d’aquestes declaracions, ja només quedaria l’acarament fixat per al pròxim dia 30 entre una amiga de la jugadora, Ana Belén Ecube, i el director de màrqueting de l’RFEF, Rubén Rivera, que va comparèixer com a investigat per les possibles coaccions a la jugadora.

El jutge investiga Rubiales per presumptes delictes d’agressió sexual i coaccions, i per aquest últim delicte també es dirigeix el procediment contra Vilda, els directors de la Selecció masculina, Albert Luque, i de Màrqueting de l’RFEF, Rubén Rivera, com a autors directes de les pressions sobre la jugadora.

Notícies relacionades

Davant el jutge, Rubiales va defensar que el petó va ser una «mostra d’afecte» que es va produir de forma «natural», a la llum de «milions d’ulls». A preguntes de l’advocat d’Hermoso va insistir que l’esdevingut s’emmarca en una «celebració totalment extraordinària» i que va preguntar a la jugadora abans de fer-li el petó i que va passar «amb consentiment».

No obstant, en la seva declaració prèvia davant la Fiscalia, revelada pel programa ’Código 10’ de Telecinco, Hermoso va declarar que el petó no va ser consentit ni es va sentir respectada com a persona i futbolista. «M’estaven sotmetent a una cosa que jo en cap moment vaig buscar ni vaig fer per trobar-me amb aquesta situació», va afirmar.