Estrena davant el Benfica

Alexia encongeix el cor del barcelonisme en una nova golejada a Champions (5-0)

La capitana blaugrana va marxar lesionada en el descans després de notar molèsties en el seu genoll esquerre, al qual es va trencar el creuat la temporada passada

Alexia encongeix el cor del barcelonisme en una nova golejada a Champions (5-0)

JORDI COTRINA

5
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Com qui torna al seu lloc segur. On va ser feliç. On s’evadeix de l’atrafegament i pot disfrutar sense pressa, degustant cada segon. Així va tornar el Barça a la Champions contra el Benfica (5-0), malgrat la nota amarga (amarguíssima) de la nit que va ser la lesió d’Alexia Putellas. Triomf i ensurt per a les culers, que té la mirada posada en la infermeria.

Les propietàries de la corona europea tornaven a trepitjar la gespa mentre sonava l’himne de la Champions 164 dies després d’aixecar el trofeu a Eindhoven. S’ha fet llarg. I van ser les dues líders de l’equip blaugrana, Aitana i Alexia, les dues reines del futbol i emblemes culers, les que van comandar un conjunt que ara mira a la infermeria després de la lesió d’una d’elles. Alexia Putellas va haver de ser substituïda en el descans després de sentir molèsties al genoll esquerre, la que li va provocar tants malsons.

El primer, d’Alexia

Malgrat l’abrupte final, la primera a somriure sobre la gespa del Johan Cruyff va ser Alèxia. Per si algú dubtava, es qüestionava o, de manera il·lusa, no reconeixia la importància de la dues vegades Pilota d’Or en aquest equip campió, la capitana blaugrana va tornar a callar boques sobre la gespa. Alexia, que va aprofitar un centre de Graham Hansen, va rematar amb el cap una pilota dividida des de dins de l’àrea.

Malgrat el cop de colze que va rebre, va enviar la pilota dins de la xarxa. En la celebració, mig eufòrica, mig ranquejant pel cop, Alexia va somriure a un Johan que no va deixar de corejar el seu nom des que la Champions es va posar a caminar al temple culer. I, com a colofó, petó a l’escut. Declaració d’intencions, apaivagant rumors i reivindicant de quin equip sent els colors.

Alèxia Putellas besa l’escut blaugrana després d’anotar el primer gol durant el partit de Champions League femenina entre el FC Barcelona i Benfica a l’estadi Johan Cruyff /

Jordi Cotrina

La blaugrana, ja màxima golejadora del Barça en la Champions després de superar Jenni Hermoso amb el gol davant el Benfica, feia que els cors dels culers es paressin en un ‘ai’ esgarrifós minuts després. Després de la jugada del gol, la capitana començava a provar-se del genoll esquerre. Havia notat alguna cosa. Aquest genoll al qual es va trencar el creuat l’any passat i que la va mantenir apartada de l’equip massa mesos. El que va maleir en incomptables ocasions. D’aquest genoll es dolia quan s’acostava a la banda a parlar amb els metges. Es tocava just la part posterior mentre relatava que havia notat una estrebada.

Els serveis mèdics la van treure del camp, asseient-la a la banqueta per examinar-la mentre el joc es reprenia. Uns minuts de silenci en el Johan que es van fer eterns. Va trigar un parell a tornar al camp, amb certa coixesa, i sota l’atenta mirada de tots els presents. A poc a poc es va anar provant, sense transmetre gaire seguretat, això sí. Però, la reina, malgrat no estar al 100% va continuar marcant les diferències. La seva bota va ser la que va empènyer la pilota després d’un xut d’Esme Brugts, la gran promesa blaugrana, que va arribar a Sant Joan Despí aquest estiu gairebé sobre la línia de gol. No volia deixar res a l’atzar i la va acompanyar fins al fons de la xarxa.

Ensurt i canvi

El domini del Barça, aclaparador davant un Benfica combatiu, es va ratificar amb una genialitat d’Aitana Bonmatí. La flamant Pilota d’Or no podia faltar a l’estrena a Champions de l’equip blaugrana i, amb una nova mostra de la seva màgia amb l’esfèric, va arrencar una ovació exultant del Johan Cruyff. La ‘14’ va fer i va desfer al seu aire, amb la pilota sempre enganxada als peus. Primer li va servir amb safata a Caroline Graham Hansen una pilota a l’espai perquè la noruega, sola, l’hi tornés quan la catalana ja estava plantada dins de l’àrea. Després de marejar i cargolar-se dins del rectangle, i amb un parell de driblatges mortals per a Ana Seiça que la van fer acabar a terra, Aitana va acariciar la pilota i la va apropar al pal dret de la porteria de l’equip portuguès. Celebrat amb un cop de ràbia al cel de Sant Joan Despí, Aitana encaminava la golejada culer.

Després del descans, va arribar la pitjor notícia per al barcelonisme. Alexia Putellas era substituïda per les molèsties en el seu genoll esquerre. Les primeres exploracions van determinar que era millor ser previngut i donar-li descans a la capitana culer.

Aitana i un nou recital

Aitana es va quedar com a líder al camp. La blaugrana va ser qui va ordenar l’equip i va contemporitzar amb la pilota als peus fins que, una vegada més, va regalar una mica del seu talent als 4.536 espectadors presents a les grades del Johan. Repetint connexió amb Graham Hansen, Aitana va rematar de primeres amb la destra per sumar el quart en el lluminós.

Notícies relacionades

I, per a genialitat, la que es va treure de la màniga Asisat Oshoala a la primera pilota que va tocar després d’entrar al camp passada l’hora de partit. La nigeriana va firmar una xilena de manual amb qui va enviar l’esfèric per sota de la portera portuguesa fins a xocar amb la xarxa.

El Barça s’estrena en la Champions com va acabar la temporada passada: regnant. Les culers, contentes per la victòria i el futbol desplegat en el seu debut, marxaven amb el gest torçat a vestidors. La factura d’aquesta victòria pot ser massa cara si es confirma la lesió d’Aexia Putellas.