GOLF

Europa guanya la Ryder Cup als Estats Units (16,5 a 11,5)

Tommy Fleetwood ha assegurat el triomf en el seu duel amb Rickie Fowler

Europa guanya la Ryder Cup als Estats Units (16,5 a 11,5)

GUGLIELMO MANGIAPANE

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Europa ha tornat a guanyar la Ryder Cup. Quan encara falten de dos partits per a la conclusió dels 12 enfrontaments individuals, ha sumat els 15 punts que asseguraven el triomf, certificant la seva superioritat sobre els Estats Units, que allargarà la seva agonia de 30 anys sense vèncer al Vell Continent. El marcador definitiu ha sigut de 16,5 a 11,5.

Tommy Fleetwood ha tingut l’honor de sumar el mig punt que assegurava el triomf al forat 16 del seu partit amb Rickie Fowler. L’americà se’n va anar a l’aigua i va donar dues oportunitats al britànic per col·locar-se amb dos forats d’avantatge a dos per jugar-se. La victòria va ser completa al forat 17 mentre, paral·lelament, Robert MacIntyre remuntava i afegia un altre mig punt que certificava el resultat.

Notícies relacionades

L’avantatge adquirit en les dues primeres jornades (10,5 a 5,5) era un tou matalàs de tranquil·litat per als europeus, que van ampliar en els primers sis partits individuals, amb tres victòries, dues derrotes i un empat: el de Jon Rahm en el partit inaugural contra Scottie Scheffler.

Amb el marcador 14 a 8, només faltava mig punt. Però en els últims sis partits els Estats Units començaven a acariciar la gesta fins que Fleetwood la va negar. Va guanyar aquest mig punt en el 16, que va convertir en sencer el 17 (15 a 11), va inspirar MacIntyre per batre Clark en el 18. Amb tot resolt i enmig de les primeres celebracions, Lowry i Spieth van firmar les taules.