Escàndol en la federació

De l’abús a la gestió emocional en la selecció: «El teu cap és en un altre lloc»

Misa Rodríguez i Alexia Putellas reflexionen sobre com han sigut aquestes setmanes al costat de Jenni Hermoso

De l’abús a la gestió emocional en la selecció: «El teu cap és en un altre lloc»

Reuters

3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Són molts els moments viscuts juntes. Les jugadores de la selecció van tocar el cel a Sydney per després viure un dels moments més durs de les seves vides. Jenni Hermoso va patir un abús de poder, i les seves companyes el van viure com a propi. Perquè, amb aquests actes, no només es violentava la futbolista madrilenya, sinó totes les jugadores i dones de la societat. Així ho han entès elles. I per això, afirma Alexia, han alçat la veu.

«Ha sigut molt difícil», confessa Misa Rodríguez, portera de la selecció i del Reial Madrid, i una de les millors amigues de Jenni al vestidor. «El teu cap és en un altre lloc. Ho he viscut tot amb la Jenni, des del que va passar a les medalles fins al dia d’avui. Empatitzo molt amb ella. Hi ha coses que no se saben i que són molt fortes, però que no podem explicar perquè hi ha un procés judicial obert. És molt fort tot el que ha viscut la Jenni. I som persones, amigues. Em fa molt mal tot el que està vivint. Al final del dia, et dol», reconeix sincera la Misa, que ha viscut gairebé en primera persona el que va passar.

La Jenni, malgrat no ser present en la convocatòria, és una més en les negociacions i està sempre en les converses que estan provocant una depuració en la Federació. «La Jenni està al corrent de tot. Jo personalment parlo amb ella cada dia. Li explico com està la situació i ella ho va entenent. És una pena que no pugui ser aquí. A ella li hauria agradat venir. Però bé, esperem que torni en un futur», afegeix la Misa, que reclama que no es convoqués a la davantera madrilenya i es mentís sobre que es tractava d’un gest consensuat.

Jenni, sempre present

«Aquests dies els hem superat pensant molt en ella [Jenni]», relata Alexia Putellas, amb qui fa molts anys que comparteix vestidor. «La coneixem des de fa molts anys. Sabem el que ens ha donat i com és. No podíem deixar-la sola i havíem de treure forces d’on fos. És una situació molt complicada i amb el pas dels dies ho ha sigut molt més. També hi ha un procés judicial obert, a què cap de nosaltres està acostumada. Això també comporta un estrès. Es tractava d’empatitzar moltíssim amb la nostra companya. I ens sortia la força i l’energia per lluitar. Perquè el que ha passat no passi mai més. Hem volgut que estigués tranquil·la i no se sentís sola», confessa amb un mig somriure al parlar de la Jenni.

La Misa i l’Alexia durant la concentració amb la selecció espanyola /

Juan Carlos Cárdenas / Efe
Notícies relacionades

Tornar a centrar-se en la pilota ha sigut complicat per a tot el vestidor. «De cara a aquesta concentració estem fent totes un exercici mental, no de deixar-lo de banda, però sí que cada dia volem donar la millor de nosaltres per ella. Cada victòria és per la Jenni», afegeix la portera, que es mostra satisfeta per la lluita que han emprès les futbolistes i que està provocant canvis profunds en la Federació. «Ho parlava amb la Jenni i li deia: si ho estàs passant tu i ho estem veient nosaltres per tu, jo no vull imaginar-me la quantitat de dones que ho pateixen dia a dia. Que pateixen el que hem patit pràcticament la Jenni i totes les d’aquest vestidor. S’estan fent passos. Aquesta xacra en el dia d’avui encara continua existint, però és veritat que hem aconseguit un impuls més perquè aquesta sèrie d’actes no es continuïn produint».

El nom de Jenni Hermoso és present en el dia a dia de la selecció. La madrilenya, que no ha sigut convocada, continua immersa en un procés judicial després del petó no consentit que va rebre de Rubiales en l’entrega de medalles a la final del Mundial. Els fets i tot el que ha passat després ha sigut un tsunami que ha inundat el vestidor de la selecció, que s’ha unit com mai per fer front a aquestes accions i s’ha erigit en un referent en la lluita feminista.