Conflicte amb la Federació Espanyola de Futbol

Montse Tomé convoca 15 campiones del món, que se n’assabenten per la televisió

Malgrat la posició de les futbolistes de no ser seleccionables, la seleccionadora i la Federació han pres la decisió de cridar-les per als partits de la Nations League

1
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Federació manté l’estira-i-arronsa amb les jugadores. Montse Tomé ha presentat la llista de jugadores per a la Nations League i ha decidit comptar amb les futbolistes que havien demanat no acudir a la selecció fins que no hi hagués canvis reals en l’estructura de la Federació. A l’espera que les internacionals confirmin la seva presència en la convocatòria, Tomé ha cridat 15 campiones del Món i cinc futbolistes que formen part de ‘les 15’, que van decidir no tornar per al Mundial. En total, 20 de les 39 signants del comunicat de divendres han sigut convocades per la Federació.

Tomé compta amb tres porteres: Misa Rodríguez, Cata Coll i Enith Salón. Pel que fa a les defenses, vol comptar amb Irene Paredes, Laia Alexandri, Olga Carmona, María Méndez, Oihane, Ona Batlle i Mapi León. Al centre del camp estan cridades Aitana Bonmatí, Alexia Putellas, Patri Guijarro, María Pérez, Teresa Abelleira i Rosa Márquez. Les davanteres convocades són Athenea del Castillo, Eva Navarro, Esther González, Mariona Caldentey, Inma Gabarro, Amaiur i Lucía García.

La nova seleccionadora ha confirmat en la roda de premsa que ha parlat amb les convocades, però no ha volgut entrar en detalls de les converses. «Entra dins de la relació professional i es queda amb nosaltres», ha admès. «Tinc tota la confiança en les jugadores, professionalment són increïbles. Comença una etapa nova i el comptador està a zero. Tenim ganes de comptar amb aquestes jugadores», ha relatat, i ha assegurat que es mostra confiada que totes elles acudeixin a la crida de la selecció perquè són «unes professionals».

Notícies relacionades

«Cap jugadora m’ha demanat no ser convocada», ha reconegut Montse Tomé minuts després de donar la llista. «Avui comencem una nova etapa i és una cosa bonica. Totes tenen la possibilitat si rendeixen i tenen ambició. El comptador comença a zero, en aquesta ocasió hem fet el treball per comptar amb aquestes 23», ha afegit.

Entre les mundialistes que s’han quedat fora de la llista hi ha Jenni Hemoso. Montse Tomé ha volgut defensar que la decisió és per protegir-la. «Estem amb la Jenni en tot i amb totes les jugadores. Cal escoltar-les. Hem cregut que la millor manera de protegir-la en aquesta convocatòria és així. Comptem amb ella», ha confessat la seleccionadora.