Últim esforç

Intent desesperat de la Federació hores abans de la llista: es compromet públicament amb les internacionals

Intent desesperat de la Federació hores abans de la llista: es compromet públicament amb les internacionals

ELOY ALONSO / EFE

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Queden pràcticament dues hores perquè Montse Tomé doni públicament la seva primera llista com a seleccionadora (16.30 h). No obstant, no hi podrà comptar amb les 39 internacionals que es mantenen fermes fins que no hi hagi canvis reals en l’estructura de la federació. L’ens federatiu ha emès en els últims minuts un comunicat en què es compromet amb les jugadores que es produeixin els canvis que han sol·licitat. «Garantim un entorn segur a les jugadores i apostem per un clima de confiança mútua perquè puguem treballar junts i aconseguim que el futbol femení continuï progressant amb molta més força», clamen a l’escrit.

«L’objectiu és expressar amb claredat, i sense interpretacions internes o externes, els eixos estratègics en aquesta nova etapa de la federació que tant el futbol com la societat demanen. La mateixa federació és conscient de la necessitat de fer canvis estructurals, com ja ha anunciat el president de la Comissió Gestora, Pedro Rocha, i ha començat a materialitzar en les últimes dates. Aquest convenciment ha portat a prendre decisions difícils en els últims dies que continuaran adoptant-se, ja que hi ha la convicció pròpia que és necessària una renovació», relata el comunicat, que intenta tendir la mà in extremis a les internacionals.

«En aquest sentit, és absolutament imprescindible, per portar a terme aquests canvis, aclarir cada un dels comportaments i conductes que hagin pogut produir-se i actuar, per tant, amb professionalitat i justícia, i dirimir les responsabilitats pertinents en cada cas. És evident que la federació, la societat i les mateixes jugadores estan alineades en un mateix objectiu: la renovació i l’inici d’una nova etapa en què el futbol sigui el gran beneficiat per tot aquest procés», afegeixen, en un escrit en què insten les jugadores a «afegir-se a aquest canvi liderat per la federació, entenent que les transformacions que han de continuar han de ser sòlides i justes».

En aquesta declaració de bones intencions, no obstant, no s’especifica en quin termini es portaran a terme aquests canvis ni quines de les demandes de les futbolistes seran acceptades. Les internacionals, de fet, van demanar des d’un primer moment un compromís per escrit amb els canvis demanats, fet al qual la federació es va negar.

Llista per a la Nations League

La Federació Espanyola de Futbol ha emprès una fugida cap endavant. Sense les seves campiones del món de Sydney (excepte Athenea del Castillo i la ja retirada per a la selecció, Claudia Zornoza), l’ens federatiu ha elaborat una llista alternativa per poder disputar els seus dos pròxims partits en la Nations League, contra Suècia aquest divendres a Estocolm i dimarts contra Suïssa.

Les 39 jugadores que es van declarar no seleccionables si no es complien les condicions especificades al comunicat remès divendres, en el qual imploraven per una depuració de la federació, entenen que les seves condicions no s’han complert encara, per la qual cosa mantenen la plantada.

Notícies relacionades

A les 16.30 hores d’aquest dilluns, Montse Tomé, la nova seleccionadora i exajudant de Jorge Vilda, prendrà per primera vegada la paraula davant els mitjans al saló Luis Aragonés de la Ciudad del Futbol de Las Rozas. I serà llavors quan l’entrenadora hagi de recitar les integrants d’una convocatòria que haurà de nodrir-se d’integrants de les seleccions inferiors.

Ja sense Luis Rubiales, al capdavant de la federació, i Jorge Vilda, al capdavant de la banqueta, les campiones del món pretenen canvis profunds en bona part de les àrees de poder de l’ens.