Masclisme a l’esport

Irene Montero defensa la sortida de De la Fuente i Vilda de les seleccions de futbol: «Hi ha d’haver canvis profunds»

Irene Montero defensa la sortida de De la Fuente i Vilda de les seleccions de futbol: «Hi ha d’haver canvis profunds»

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

La ministra d’Igualtat en funcions, Irene Montero, considera que Jorge Vilda i Luis de la Fuente no poden seguir al capdavant de les seleccions femenina i masculina de futbol. Els dos entrenadors van aplaudir el discurs de Luis Rubiales divendres passat a l’assemblea de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) quan aquest, suspès per la FIFA per haver clavat un petó a la boca sense consentiment a la jugadora Jenni Hermoso, va carregar contra la «xacra» del «fals feminisme» i va anunciar a crits que no pensava dimitir. 

Notícies relacionades

«Tota la societat està demanant una resposta exemplar, canvis profunds i suport a les jugadores», ha assenyalat Montero a la Ser sobre Vilda i De la Fuente, que després de l’assemblea van canviar de posició i van condemnar els actes de Rubiales, que ja ha sigut suspès de manera cautelar per la Federació Internacional de Futbol (FIFA), a l’espera que el Consell Superior d’Esports (CSD) prengui una mesura similar.

La dirigent de Podem ha insistit en el mateix missatge minuts més tard, en una altra entrevista a Catalunya Ràdio. «Al veure la reacció de protecció al senyor Rubiales, les jugadores i milions de persones creuen que hi ha d’haver canvis profunds», ha afegit Montero, per a qui tot el que ha passat en els últims dies, després del petó a la boca de Rubiales a Hermoso en la celebració del Mundial de futbol contra Anglaterra, «és una mostra més que el feminisme ho està canviant tot».