Mundial femení

Olga Carmona, d’‘assenyalada’ a heroïna

Va tornar a la titularitat per suplir la sancionada Oihane, va ser una de les millors i va fer el gol de la victòria

«Ha sigut el gol de la meva vida»

Olga Carmona, d’‘assenyalada’ a heroïna
2
Es llegeix en minuts

Hi ha futbolistes que, quan són assenyalats per l’entrenador, s’enfonsen. Fins i tot és difícil recuperar-los. N’hi ha d’altres, ells o elles, que no obstant s’armen de valor quan tenen una mínima oportunitat i s’entossudeixen a demostrar que només van tenir un mal dia i que el tècnic es va equivocar ‘castigant-los’. Olga Carmona (Sevilla, 2000) és del segon grup.

Va ser una de les sacrificades després de la derrota per golejada contra el Japó, un partit en què no se’n va salvar cap. En el següent duel, contra Suïssa, la primera eliminatòria, Vilda va decidir prescindir d’alguna de les seves incondicionals, com ara Missa, Alexia, Esther i la mateixa Olga, i li va sortir bé la jugada. No va entrar ni en el segon temps. Sí que ho va fer, no obstant, contra els Països Baixos, per disputar tota la prórroga. Amb la sanció d’Oihane, la lateral sevillana va tornar a l’onze titular. Ho va fer, a més, amb el braçalet de capitana. Va ser una de les millors durant tot el partit i es va convertir en l’heroïna que va enviar Espanya a la gran final de Sydney.

Va provar sort des de fora de l’àrea dues vegades, veient que estava resultant gairebé impossible fer caure el mur suec, i la tercera va ser la vençuda. Quan semblava que el partit se n’anava a la pròrroga, la sevillana va fer el definitiu 2-1, només 94 segons després de l’empat de Rebeca Blomqvist, amb un cacau a gairebé 80km/h, que primer va tocar el travesser i després va entrar per desencadenar l’eufòria de tot un país i d’unes companyes que s’hi van abraonar deixant-la gairebé sense respiració. «Mai he viscut una cosa així en el futbol», confessava al final del partit.

Feliç

«He intentat ajustar una mica més perquè les primeres se n’havien anat altes, és el gol de la meva vida», explicava, «estic molt ansiosa i feliç, tinc moltes ganes que arribi la final i tant de bo ens emportem el títol».

Tossuda i decicida. Com quan era una nena, no fa gaire. Llavors no li preocupava com l’havia d’engaltar per ajustar el xut. La seva batalla personal era una altra: que li deixessin jugar a futbol com als seus germans, a qui acompanyava als entrenaments, en comptes d’obligar-la a anar a classes de flamenc, primer, i natació, després. Va acabar guanyant el pols com ho va fer a l’Eden Park d’Auckland.

Va valer la pena

Notícies relacionades

No va tenir ni temps de fer-li un petó al canell on porta un tatuatge amb la seva mare, perquè les seves companyes l’hi van impedir al mantenir la pila del greix sobre ella durant uns quants segons. L’hi dedica sempre.

Olga Carmona està vivint un somni, com totes les jugadores que representen Espanya en el Mundial. Ella és de les joves que ha crescut amb el camí marcat i que aprèn de les veteranes. Aquesta Copa del Món li feia especial il·lusió, perquè ja es va perdre, per la pandèmia, la sub-20 que es va haver de celebrar fa tres anys a Costa Rica. «Tot passa per alguna cosa, diuen». I potser el seu moment és aquest.